Scrisoare deschisă Consiliului Local Municipal și Primăriei Târgu-Mureș: Sunteți responsabili pentru soarta a 4.850 de elevi!

Distribuie pe:

Ne aflăm într-o situație critică, am ajuns la „performanța" nefastă ca Târgu-Mureș să fie unic în România, fiind singurul oraș care se face astăzi remarcat prin faptul că nu are adoptată legal rețeaua școlară pentru anul școlar 2017-2018.

4.850 de copii de clasa a VIII-a nu pot să se înscrie, nu pot să își exprime opțiunile pentru admiterea la licee și școli profesionale în clasa a IX-a. Broșura de admitere în învățământul liceal și profesional nu poate fi publicată de către Inspectoratul Școlar al Județului Mureș, întrucât rețeaua școlară nu este aprobată de Consiliul Local al municipiului Târgu-Mureș. Din luna ianuarie, Consiliul Local Municipal Târgu-Mureș s-a întrunit de mai multe ori în ședințe ordinare și extraordinare, iar pe ordinea de zi a figurat consecvent o singură problemă de interes prioritar: Liceul Teologic Romano-Catolic. Celelalte unități școlare din Târgu-Mureș, în număr de 33, nu au existat pe agenda de preocupări a consiliului.

Vă reamintesc apelul pe care vi l-am adresat la începutul lunii mai, solicitându-vă imperativ și responsabil să urgentați demersurile legale, care țin exclusiv de competența dumneavoastră, pentru promovarea proiectului de hotărâre privind adoptarea REȚELEI ȘCOLARE A MUNICIPIULUI TÂRGU-MUREȘ. Nu ne putem aștepta la nimic bun și temeinic în coexistența noastră multietnică și multiculturală, câtă vreme nu veți înțelege că de învățământ și educație depinde nemijlocit tocmai viitorul orașului nostru.

De data aceasta, fac apel și la responsabilitatea dumneavoastră politică, cum credeți că vă privesc cei 4.850 de elevi, români, maghiari, romi ș.a., părinții lor, profesorii și toți cei puși în dificultate de indecizia dumneavoastră?! Poate ar fi mai bine pentru toți să ieșim în evidență, ca municipiu și județ, cu un aeroport funcțional, cu un sistem de management integrat al deșeurilor performant și viabil, cu un transport în comun modern, cu o solidarizare pentru promovarea autostrăzilor Brașov - Târgu-Mureș și Iași - Târgu-Mureș, a centurilor rutiere ocolitoare pentru Târgu-Mureș, Reghin și Sighișoara, cu redeschiderea lucrărilor la Amenajarea Hidroenergetică Răstolița, cu un nou parc industrial sau cu atâtea alte proiecte pozitive, benefice, pe care administrația publică locală le poate asuma unitar pentru bunăstarea comunității.

V-ați lăsat orbiți și dominați de orgolii și vanități, de ambiții etnocentriste, antrenând, din păcate, și școala în asemenea dispute ridicole, neavenite. E timpul să priviți cu luciditate la răul făcut orașului nostru și să corectați ceea ce se mai poate. Adoptați, în regim de urgență, prin hotărâre a Consiliului Local municipal, Rețeaua școlară a municipiului Târgu-Mureș! Ar fi un prim pas către revenirea la normalitate și responsabilitate. Vă implor!

Lasă un comentariu