MIHAI TUDOSE, NOUL PRIM-MINISTRU AL ROMÂNIEI!

Distribuie pe:

„Criza prin care trecem este o criză politică și dăunează grav României, dăunează economiei românești, dăunează imaginii României în lume și opinia mea este, în această chestiune, că această criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem cât se poate de repede un nou Guvern, un Guvern care începe să rezolve problemele care au rămas nerezolvate, respectiv problemele care au apărut din cauza acestei crize, care a pornit din interiorul PSD-ului.

După ce s-au încheiat consultările pe care le-am avut astăzi (luni, 26 iunie 2017 - n.a.) cu reprezentații partidelor parlamentare în vederea formării unui nou Guvern, vă prezint câteva concluzii: PSD și ALDE susțin că au în continuare o majoritate în Parlament. Aceste două formațiuni s-au prezentat împreună la consultări și au înaintat o propunere de prim-ministru în persoana domnului Mihai Tudose. Partidele din opoziție nu au avut propuneri concrete pentru poziția de prim-ministru și, din discuții, nici nu a rezultat că ar exista o înțelegere politică între partidele din opoziție. În opinia mea, trebuie să avem cât se poate de repede un nou Guvern, un Guvern.

Așadar, luând în considerare toate acestea și având în vedere că este nevoie urgentă de un Guvern, îl desemnez pe domnul Mihai Tudose ca viitor prim-ministru, care va avea discuții în zilele următoare și se va prezenta cu o echipă guvernamentală în Parlament.

Eu solicit partidelor parlamentare, nu doar PSD și ALDE, să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni", a declarat președintele Klaus Iohannis, potrivit site-ul oficial presidency.ro.

Spicuind din biografia lui Mihai Tudose (49 de ani), aflăm că acesta este deputat PSD de Brăila la al cincilea mandat și actual vicepreședinte al partidului, iar de două ori a fost ministru (în cabinetele Ponta și Grindeanu).

În perioada 1991 - 1994, Mihai Tudose a urmat cursurile Facultății de Științe Juridice și Administrative, după care, în 2001, a absolvit un curs postuniversitar de management și gestiune a afacerilor. În anul 2002, a urmat un curs de specializare la Bruxelles privind controlul parlamentar al forțelor armate NATO, iar din 2006 a absolvit mai multe cursuri în cadrul Colegiului Superior de Securitate Națională, Serviciului Român de Informații și Colegiului Național de Aparare și al Centrului European Marshall pentru studii de Securitate - Garmisch, Germania. Este doctor în economie.

Lasă un comentariu