Expoziție de picture la Galeria de Artă „Unirea" din Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Natura plină de viață, de culoare este sursa de inspirație pentru artiștii plastici. Prin pictură, natura devine, într-o manieră artistică, un alt mod de a simți realitatea. Fiecare ne raportăm la realitate, la natură, subiectiv, facem parte, aparținem realității prin proriile simțuri. Natura ne oferă exemple, ne învață, ne arată cum se naște perfecțiunea, fluturele devine frumos după un întreg proces de transformare, asemeni lui și omul are nevoie de încercări pentru a avea un suflet frumos.

Cu ocazia vernisajului Expoziției Personale de Pictură a artistei Olimpia Leah, cu tema „Efemeride", la Galeria de Artă „Unirea", a Asociației Artiștilor Plastici din Târgu-Mureș, în data de 10 iunie 2017, domnul Vasile Mureșan, profesor și muzeograf expert, a apreciat complexitatea tematicii abordate. O tematică care permite omului să viseze la înălțare spirituală, o tematică care aduce în prim plan sufletul omului care trece prin viață pentru a-și împlini menirea. Asemeni fluturelui, omul trece prin încercări multiple pentru a se desăvârși spiritual, asemeni fluturelui artistul parcurge etape, apoi transmite frumuseți. Lucrările expuse pe simeze sunt lucrări pline de viață prin coloristică, prin tematică, prin îmbinarea culorilor, dar și finețea cu care artistul redă perfecțiunea naturii, perfecțiunea fluturelui.

Născută în anul 1949, în orașul Câmpia Turzii, în județul Cluj, artista Olimpia Leah, inginer de profesie, a absolvit Școala de Arte, la clasa de pictură, și Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. Este membră a Asociației Artiștilor Plastici Mureș din anul 2005. A avut expoziții personale la: Galeria de Artă „Unirea" în anii 2010, 2016, la Cetatea Medievală din Târgu-Mureș în anul 2006, a participat la expoziții colective de pictură la: Galeria de Artă „Unirea" în perioada 2005-2016, la Cetatea Medievală din Târgu-Mureș în anul 2016, la Cetatea Medievală din Sighișoara și la Prefectura Județului Mureș în anul 2015. A participat la tabere de pictură: la Sovata, la Seleușul Mic, la Târgu-Mureș, la Leptokaria în Grecia în anul 2007 și în Franța în anul 2016. Artista Olimpia Leah pictează în ulei pe pânză și în acril pe pânză.

Misterul frământărilor artistei Olimpia Leah îl regăsim în lucrările dânsei, și ne stimulează, ne incită, ne provoacă să încercăm a-l descifra, de a-l elucida, încercare care dă un alt sens vieții noastre. Fiecare avem efemerida noastră, fiecare încercăm să descifrăm misterele ce ne înconjoară, iar aceste încercări dau farmec vieții noastre. Felicitări artistei Olimpia Leah pentru provocările cu care încântă mureșenii.

 

Lasă un comentariu