Oamenii de știință și... Dumnezeu

Distribuie pe:

„Noi suntem înconjurați de minuni. Existența noastră este o minune! Noi nu putem explica legătura dintre corpul și sufletul nostru. Fiecare dintre noi trebuie să creadă lucruri pe care nu le poate înțelege ori verifica. Există taine care aparțin doar lui Dumnezeu. Eu nu încerc să adun suveranitatea harului cu responsabilitatea omului. Amândouă sunt adevărate. Dumnezeu cunoaște totul. Eu mă bazez pe cuvântul Său. Noi nu putem să rezolvăm toate problemele din această lume, nici să le explicăm. Să ne recunoaștem granițele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că drumul mântuirii este atâta de simplu. Cine vrea să meargă pe el nu trebuie să știe multe lucruri grele. CREDINȚA ÎN IISUS HRISTOS ÎNSEAMNĂ VIAȚĂ. Eu m-am încredințat Lui și am viață veșnică și mă bucur de pacea conștiinței și a inimii".

Sir David Brewster (1781 - 1868), fizician scoțian cunoscut pentru descoperiri în domeniul reflexiei, polarizării, absorției difracției luminii și mineralogiei (proprietățile optice ale cristalelor). Descoperirile sale au depășit realizările științifice ale vremii. A perfecționat stereoscopul lenticular, a inventat caleidoscopul, aparatul de fotografiat binocular, obiectivul polyzonal, farul de iluminare și polarimetrul.

***

„Este rușine pentru omenire că există unii ce gândesc mai nechibzuit decât un vierme; viermele își pregătește moartea construindu-și un sicriu de mătase, nu ca să dispară în el, ci să ÎNVIE într-o aeriană viață de fluture. CREDINȚA este ca o rădăcină pe care cresc tulpinile, florile și fructele faptelor bune. A numi pe DUMNEZEU nu este altceva decât a arăta prin cuvinte una din însușirile Sale".

Origen (185-254), a fost un mare învățat și teolog creștin. S-a născut la Alexandria, în Egipt, dintr-o familie creștină. Tatăl său, Sfântul Leonida, a fost martirizat sub împăratul Septimius Sever, în anul 203. Origen reprezintă perioada de maximă înflorire a Alexandriei intelectuale.

A fost un spirit ascuțit și pătimaș, scriind enorm, trăindu-și credința intens și îndrăznind până la autoflagerare. A fost un mare creștin. Opera lui numără peste 6 mii de suluri de pergament.

***

„IISUS HRISTOS a fost cel mai mare geniu religios care a trăit vreodată. Frumusețea Lui este eternă și domnia Lui nu va avea sfârșit. Iisus este unic în toate privințele și nimic nu poate fi asemănat cu El. Întreaga istorie este de neconceput fără Hristos".

Ernest Renan (1823-1892), scriitor francez, filosof, istoric al religiilor

P.S. „Fericit cel care caută la sărac și la sărman; în ziua cea rea îl va izbăvi pe el Domnul. Domnul să-l păzească pe el și să-l vieze și să-l ferească pe pământ și să nu-l dea în mâinile vrăjmașilor lui" (Psalmul 40, 1-2).

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu