Românii cu dizabilități, acces gratuit la evenimente culturale organizate în țări ale UE!

Distribuie pe:

„Fără bariere în Europa" este un card european de care vor beneficia, la cerere, persoanele cu dizabilități din România care doresc să aibă acces gratuit sau subvenționat parțial la evenimente culturale, sportive și de petrecere a timpului liber, organizate și în alte state membre ale Uniunii Europene.

Potrivit Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD), cardul european se eliberează la cerere și de el pot beneficia toate persoanele cu dizabilități (copii și adulți), indiferent de gradul și tipul de handicap înscris în certificatul emis de comisiile de evaluare.

Solicitanții trebuie să depună, personal sau prin reprezentant, o cerere și o poză recentă la direcția generală de asistență socială și protecția copilului de la nivelul fiecărui județ, în evidența căreia sunt înregistrați, până la data de 30.11.2017.

Beneficiile oferite la nivel național și în statele partenere (Cipru, Malta, Estonia, Finlanda, Italia, Belgia și Slovenia) vor fi promovate prin intermediul site-ului web al proiectului dizab.eurocard.gov.ro.

Pachetul oferit în România se găsește pe site-ul proiectului la adresa http://dizab.eurocard.gov.ro/beneficii-la-nivel-national, iar cel din țările partenere poate fi accesat la adresa: http://dizab.eurocard.gov.ro/beneficii-la-nivel-international.

Până acum, în România, ANPD a încheiat protocoale de colaborare cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Fotbal și Federația Română de Handbal, urmând să discute și cu alte instituții.

Pentru participarea la un eveniment, doritorii se pot înscrie prin intermediul formularului disponibil pe pagina de beneficii naționale sau internaționale, iar cardul va fi distribuit împreună cu o broșură de utilizare, în care vor fi descriși pașii necesari înregistrării.

Lasă un comentariu