Pregătindu-ne de sărbătoarea Marii Uniri

Distribuie pe:

Deputatul UDMR, Kulcsár-Terza József-György, a avut curajul să spună că 2018 va fi declarat Anul doliului pentru maghiarii din România, iar la serbarea Centenarului Marii Uniri, trebuie arborat lângă drapelul național și un drapel negru, de doliu.

Cum poate fi trecut cu vederea acest atac mârșav de către președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea?

Dintr-o dezbatere pe teme de politică internă, difuzată pe 24 iunie, de Realitatea Tv, am aflat că deputatul UDMR, Kulcsár-Terza József-György (care a intrat în Parlament pe lista UDMR, din partea Partidului Civic Maghiar) a mers până într-acolo cu defăimarea istoriei poporului român, a națiunii române, încât să spună că 2018, anul în care întreaga țară sărbătorește Centenarul Marii Uniri, va fi Anul doliului pentru maghiarii din România, susținând, cu un fanfaronism de mare maghiarotard, că la această sărbătoare lângă drapelul național trebuie arborat și un drapel negru, de doliu.

Dacă un om beat urlă ca un smintit într-o cârciumă și defăimează România, națiunea română și calcă în picioare Constituția țării, așa cum a procedat deputatul UDMR (fără să fie sancționat!), autoritatea locală, respectiv Poliția, îi aplică imediat, conform legilor în vigoare, o amendă pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Dar, dacă România este defăimată,

iar Constituția țării călcată în picioare în modul arătat mai înainte de un demnitar, care este membru al celei mai importante instituții a democrației noastre constituționale, al Parlamentului României - care este expresia voinței poporului român - opinia publică, alegătorii care l-au trimis în Legislativ nu înțeleg cum poate fi membru al Parlamentului României un extremist, șovinist maghiar, înveninat de ură, și așteaptă ca președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să respingă ferm această atitudine și să aplice o sancțiune deputatului amintit. Până în prezent nu am cunoștință dacă președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a făcut sau nu o declarație critică împotriva acestei provocări defăimătoare, incalificabile, lansată de deputatul maghiar în cauză împotriva istoriei națiunii române, a României, care a revoltat profund majoritatea covârșitoare a populației țării.

Aș vrea să văd, în sfârșit, împreună cu mai mulți compatrioți ai mei, că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, va întreba conducerea superioară a UDMR, pe domnul Hunor Kelemen, președinte al Uniunii Democrate Maghiare din România - care s-a deformat într-un partid anarhic -, de ce nu se delimitează îndată și ferm de această provocare mârșavă, defăimătoare, lansată la adresa României de unul dintre colegii lor parlamentari prin care l-a compromis în totalitate UDMR. Dacă domnul Liviu Dragnea ar adresa această întrebare ca un lider responsabil și ca un om de stat legitim conducerii superioare a UDMR, ar constata, cu siguranță, cu surprindere, că nici atitudinea lui Hunor Kelemen, nici a lui Béla Markó și a colegilor lor lideri nu diferă cu nimic de provocarea mârșavă lansată de colegul lor deputat în cauză împotriva României. Mai mult de atât, sunt de acord cu respectivul deputat maghiar, cântă cu toții aceași melodie horthystă. Dar să nu uităm că „Viteazul" Ungariei fascizat, guvernatorul Miklós Horthy, a atacat în toată perioada în care a condus Ungaria, prin politica sa iredentistă, Marea Unire înfăptuită la Marea Adunare de la Alba Iulia, în urmă cu 100 de ani. În definitiv, azi, în România liderii UDMR continuă atacurile iredentiste ale lui Miklós Horthy, fiind susținuți de regimul politic al lui Viktor Orbán, din Ungaria.

Este absurd că Liviu Dragnea tocmai pe această UDMR vrea să o primească, se pare, în coaliția guvernamentală! Nu cred că va avea loc chiar acuma această accedere la guvernare. Cum ar arăta în Anul Centenarului un guvern român a cărui funcție de vicepremier și unul sau două posturi de miniștri ar fi ocupate tocmai de unii lideri ai UDMR, care a declarat anul 2018 Anul doliului pentru maghiarii din România?

Văzând tot ceea ce se întâmplă acum, despre care am scris aici, ca scriitor și publicist maghiar din România, și patriot român, pot să spun doar atât: „Doamne, ocrotește-i pe români!"

Lasă un comentariu