Un tatuaj intelligent ne arată cât de sănătoși suntem!

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Institutul de Tehnologie Massachusetts (MIT) și cei de la Școala Medicală Harvard, citați de descopera.ro, au creat o cerneală specială pentru un tatuaj inteligent, care analizează starea de sănătate a purtătorului și își schimbă culoarea în funcție de aceasta.

Deocamdată, oamenii americani de știință au creat trei sortimente de cerneală care integrează senzori biologici. Aceștia sunt capabili să analizeze compoziția lichidului interstițial prezent în vasele capilare sangvine și în celule, senzorii biologici măsurând concentrația de glucoză, nivelul pH-ului și concentrația de sodiu.

Atunci când sunt introduse într-un tatuaj, aceste tipuri de cerneală transformă pielea purtătorului într-un veritabil ecran interactiv, ce oferă informații medicale în timp real. Astfel, proiectul ar putea să se dovedească extrem de practic pentru persoanele diabetice.

„Pentru controlarea glicemiei, pacienții cu diabet sunt, în prezent, constrânși să își înțepe pielea pentru a recolta o picătură de sânge.

Acum, însă, prin tatuajul inteligent, există posibilitatea de a înlocui o procedură dureroasă cu un tatuaj, a cărui culoare se schimbă din albastru în maro, în funcție de concentrația de glucoză. Senzorul de pH își schimbă culoarea din violet în roz, iar senzorul de sodiu reacționează la expunerea pielii la razele ultraviolete", explică inventatorii americani.

Lasă un comentariu