Municipiul Târgu-Mureș are doi viceprimari!

Distribuie pe:

Consilierul PSD Sergiu Papuc (32, de ani, de profesie avocat) și consilierul UDMR Makkai Grigore (65 de ani, fost parlamentar, de profesie meteorolog) sunt noii viceprimari ai municipiului Târgu-Mureș, votați în cadrul ședinței Consiliului Local municipal de joi, 29 iunie.

Cei doi au depus jurământul de învestire, urmând ca primarul dr. Dorin Florea să le delege atribuții, conform legislației în vigoare, după ce Instituția Prefectului - Județul Mureș se va pronunța asupra legalității acestei decizii.

„Odată cu alegerea mea în funcția de viceprimar al municipiului Târgu-Mureș, îi asigur pe cetățeni că voi duce în executiv toate proiectele propuse de PSD pentru orașul nostru și voi susține orice inițiativă care aduce dezvoltare și prestigiu. Le mulțumesc colegilor din PSD pentru încrederea acordată. Voi fi un viceprimar al tuturor, indiferent de partid politic sau etnie, iar ușa mea va fi mereu deschisă cetățenilor" - a postat pe contul său de socializare Sergiu Papuc, imediat după învestirea în noua funcție.

Propunerea celor doi candidați pentru funcția de viceprimar survine în urma unor negocieri politice, mergându-se pe principiul că alianța PSD-UDMR, funcțională la nivel central, trebuie transpusă și la nivelul administrației locale.

Dorin Florea neavând un viceprimar ales din rândurile partidului care l-a susținut (PNL), este de urmărit modul în care noii viceprimari se vor implica în susținerea și realizarea proiectelor de dezvoltare ale orașului, nu o dată blocate în mandatele anterioare, în urma unor jocuri de culise ce au adus deservicii orașului.

Să sperăm că, de această dată, „țopăiala" intereselor de grup și a ambițiilor politice păguboase va fi lăsată deoparte, legislativul local concentrându-și eforturile pentru soluționarea problemelor, nu puține și nu ușoare, de pe agenda municipalității.

Lasă un comentariu