Banii și... morala lor!

Distribuie pe:

„Cu bani poți cumpara o locuință, dar nu poți cumpara un „camin". Cu bani poți cumpara un ceas, dar nu poți cumpara „timp", cu bani poți cumpara un pat, dar nu poți cumpara „odihnă", cu bani poți cumpara o carte dar nu poți cumpara „cultura", cu bani poți cumpara un medic, dar nu poți cumpara „sănătate", cu bani poți cumpara o „poziție" dar nu poți cumpara „respect", cu bani poți cumpara „sânge" dar nu poți cumpara „viața", cu bani poți cumpara „sex" dar nu poți cumpara „iubirea".

Proverb chinezesc

***

„ÎNȚELEPCIUNE , MAICĂ SFÂNTĂ,

CĂLĂUZEȘTE-MI VIAȚA MEA

ȘI FI-MI DULCE VEGHETOARE

CÂND DRUMU-I STRÂMT ȘI NOAPTEA-I GREA".

 

„ÎNȚELEPCIUNE, MAICĂ SFÂNTĂ,

ÎNVAȚĂ-MĂ S-ALEG MEREU:

NIMIC DIN CE-MI ÎMBIE LUMEA

DAR TOT CE-MBIE DUMNEZEU".

Traian Dorz (1914 - 1989), poet, jurnalist, misionar și gânditor creștin, „Imn închinat Maicii Domnului"

***

„Mulți, foarte mulți inventatori și oameni de știință există pe Planetă. Au rezolvat foarte multe probleme ale umanității, dar ei n-au putut să rezolve problemele de morală. Atât timp cât există mari diferențe între oameni, atâția săraci, care mor de foame, milioane de copii crescuți necorespunzător, orice filosofie fără de Dumnezeu nu-și găsește explicația. Omul cu mintea lui a cercetat Cosmosul, va face, în timp, la milioane de kilometri distanță față de pământ, orașe selenare; dar, tot atât de adevărat este faptul că același om nu vede de multe ori pe fratele de lângă el „căzut pe cale". De aceea, acest tărâm al divinității trebuie explorat și lucrat după strategia adevăratului Creator - Dumnezeu".

P.S. „Cununa înțelepciunii este temerea de Dumnezeu, care odrăslește pace și sănătate nevătămată; dar și una și alta sunt daruri de la Dumnezeu, Care revarsă cinste peste cei care Îl iubesc pe Dânsul" (Eclesiasticul 1, 17).

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

 

Lasă un comentariu