„VATRA VECHE" A LUI NICOLAE BĂCIUȚ

Distribuie pe:

Când Dumnezu vrea să ne facă daruri, doar împliniște vise cum este cel din care s-a născut Vatra veche a lui Nicolae Băciuț. Vatra Veche, un loc cât să-l atingi cu spiritul, un spațiu cultural bine gândit și în care, scriitorul Nicolae Băciuț oficiază în numele Literaturii contemporane. Puțini dintre creatorii autentici dețin și gena generozității adevărate, puțini dintre scriitori își abandonează propriile proiecte, își rup din timpul de odihnă al nopților și trudesc pentru ca alți confrați de ai lor să fie promovați în țară și în lumea largă. Da, spun lumea-largă, pentru că revista Vatra veche e un vector cultural de cea mai bună calitate, colaboratorii săi, dar mai ales cititorii de limbă română de pretutindeni, bucurându-se în egală măsură de respirație lirică autentică și nu doar. Nume cu sonoritate confirmată deja în istoria literară, dar și debutanți cu certă vocație, curajoși și timizi, oameni ce slujesc în numele Literei scrise se reunesc în paginile revistei Vatra veche. Cu semnături importante pentru critica literară actuală, cu ilustrații ce vin să pună față în față puterea imaginii și cea a scrisului pe hârtie, revista gândită și realizată de Nicolae Băciuț, este mai mult decât un exercițiu de devotament față de misia cu care domnia sa a fost trimis pe pământ. Vatra veche este un document de solidaritate între cei ce scriu, pictează, trăiesc constituind laolaltă o galaxie a minunii că putem exista frumos într-o lume mercantilă și gălăgioasă.

Ma simt onorată să particip, din când în când, cu ceea ce scriu sau pictez, la acest festival al Binelui și al Frumosului, publicând în paginile revistei Vatra veche, lansând un soi de mesaje ce vor descifrate, dacă nu azi, poate mâine, poimâine... Timpul, ca timpul, trece peste noi, oameni și idei, care, dacă rămân nescrise vor deveni doar o pulbere. Vatra veche ne-a oferit șansa de a ne cunoaște mai bine în această confreerie a iubitorilor de Cuvânt. Ne regăsim în paginile sale ca într-o frumoasă cafenea literară al cărui patron de spirit și muncă asiduă este poetul, managerul cultural, scriitorul Nicolae Băciuț.

Vatra veche este aproape o stare de spirit, o simți, o aștepți, și nu te dezamăgește niciodată. Mereu cu surprize culturale plăcute, cu ștaif editorial de duminică, revista Vatra veche este un dar pe care, îl merităm ori ba, Nicolae Băciuț ni-l face lună de lună, an de an...

Felicitări, domnule Nicolae Băciuț! Pentru mine nu este doar un fel de convenție socială să vă felicit, să vă mulțumesc, este un gest de prietenie și de respect pe care vi-l datorez de când vă cunosc.

În semn de omagiu, voi presa între paginile revistei 101 petale din florile de vișin abia înflorit. La mulți ani, Vatră veche!

Lasă un comentariu