Expoziția studenților UAD 2017

Distribuie pe:

Moment sărbătoresc la ceas de bilanț în viața absolvenților Universității de Artă și Design Cluj-Napoca (UAD) și Asociației Studenților de Artă și Design Cluj-Napoca (ASUAD), în parteneriat cu Expo Transilvania S.A. Cluj-Napoca, care au organizat, în perioada 2-6 iulie, „Expoziția studenților UAD" (ediția a XVI-a), considerată unul dintre cele mai importante evenimente academice în domeniul artelor frumoase din țară.

La vernisajul de duminică, 2 iulie, desfășurat în spațiul expozițional Transilvania, a participat și un grup de artiști plastici sighișoreni, respectiv Daniel Romeo Todea (președinte al Asociației Artiștilor Plastici Alma Mater Castrum Sex Sighișoara), Mariana Cociș și Rareș Kerekeș foști și ei studenți la prestigioasa universitate clujeană, artistele mureșene Olimpia Leah și Floarea Vultur, precum și tânăra Lora Yaneva, din Bulgaria, care urmează un stagiu artistic la Sighișoara.

În spațiul dedicat acestei manifestări, au fost expuse peste 3.000 de lucrări de artă adresate atât amatorilor de frumos, cât și specialiștilor din domeniu, lucrări de licență și masterat ale absolvenților de la specializările arte plastice și arte decorative.

Prof univ. dr. Ioan Sbârciu, președintele Senatului UAD, caracteriza manifestarea și pe protagoniști în termenii următori: „Școala de la Cluj se află într-o țară la marginea Europei, într-un oraș de provincie, cu toate acestea are o faimă incredibilă. Suntem în top, absolvenții sau unele cadre didactice participă la cele mai importante galerii din lume, au contacte cu cele mai importante galerii din lume, lucru greu de imaginat pentru oricine din altă parte. Despre Cluj se vorbește la superlativ și la New York și la Londra, Berlin, Paris, Los Angeles… Peste tot suntem invitați, peste tot avem contacte cu universități, cu galerii, centre de artă și muzee. Ne bucurăm foarte mult că există entuziasm încă, în rândul tinerilor, pentru că simt lucrul acesta, și ei văd că pot să aibă o finalizare prin munca lor și își pot realiza visurile… chiar dacă nu toți…Cum se întâmplă lucrul acesta? Prin muncă, prin disciplină, noi nu am părăsit academismul, baza, învățământul este riguros, însă Clujul dispune de o școală de elită în care se pune accent pe creație. Avem profesori și pentru învățământul de bază, studii de licență, cât și pentru masterat și o școală doctorală…".

 

Lasă un comentariu