Festivalul „Virginia Zeani" - de la Târgu-Mureș la Roma!

Distribuie pe:

Primarul municipiului Târgu-Mureș, dr. Dorin Florea, este inițiatorul unui proiect cultural inedit, a cărui realizare ar îmbogăți și înfrumuseța peisajul cultural mureșean: încurajat de reușita primei ediții a Festivalului „Virginia Zeani", care a avut loc, recent, în orașul nostru, Dorin Florea vrea să extindă aria de cuprindere a manifestării, transformând-o într-un eveniment de anvergură europeană.

Într-o scrisoare adresată primarului Romei, dna Virginia Raggi, edilul târgumureșean propune municipalității din Capitala Italiei un parteneriat în vederea realizării, începând din 2018, a unei etape a Festivalului „Virginia Zeani" succesiv, la Roma și la Târgu-Mureș, timp de 2-3 zile.

„Sunt convins că acest eveniment ar putea deveni un festival de renume internațional, având în vedere notorietatea doamnei Virginia Zeani, nemaivorbind de posibilitatea de promovare a culturii și valorilor celor două țări, România și Italia, luând în considerare și numărul mare de români care trăiesc în Italia. Doresc ca în acest proiect să lansez invitații de participare și reprezentanților Ministerului Culturii și Institutului Cultural din România, având ca o obligație de suflet promovarea acestei mari artiste, care s-a născut în România, județul Mureș, a trăit și s-a desăvârșit, din punct de vedere al carierei, la Roma (…) Vă invit să deveniți partenerul nostru și să așezăm Festivalul „Virginia Zeani" acolo unde îi este locul, în panoplia marilor personalități culturale ale Europei", se menționează în scrisoarea citată.

Virginia Zeani, una dintre sopranele celebre ale secolului XX, s-a născut în anul 1925, la Solovăstru, județul Mureș. A studiat în Italia și a debutat pe scena Teatrului Duse din Bologna, în opera Traviata de Giuseppe Verdi. Timp de 25 de ani, a fost „prima donna assoluta" a Teatrului de Operă din Roma. În prezent, locuiește în Florida, SUA.

Lasă un comentariu