Se încheie o sesiune parlamentară, spornică doar în crize și scandaluri

Distribuie pe:

Încheiem o sesiune parlamentară tumultoasă, a cărei analiză la rece ne determină să fim mai degrabă triști și pesimiști, câtă vreme nu putem cuantifica realizări politice semnificative, ci doar un prisos de crize și scandaluri politice. Am avut parte, încă din debutul acestui an, de sarabanda protestelor publice. Am văzut sutele de mii de români protestatari, care au ieșit consecvent în piețele publice, revoltați pe manevrele nocturne ale guvernării PSD - ALDE, pe seama ordonanței privind dezincriminarea abuzului în serviciu și protejarea unor infractori sub acoperire politică penală, care au bulversat România.

Au urmat, pe rând, scandalurile politice privind proiectul legislativ al grațierii, dispariția subită și apoi dezvăluirile fugarului penal, Sebastian Ghiță, privind cumetria instituțională la hoția banului public, legăturile scandaloase și complicitatea cu persoane sus-puse de prin serviciile secrete ale României, apoi ciorovăiala legată de desecretizarea arhivei SIPA, concomitentă cu ancheta parlamentară în legătură cu alegerile prezidențiale din 2009, ulterior intrarea în forță a proiectului legislativ privind salarizarea unitară și cotropirea spațiului public prin dezbaterile incandescente, dar sterile, pe marginea gogoșii pesediste privind impozitul pe gospodărie.

Tocmai când, bulversați, am înregistrat o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, invocând degringolada sistemului medical, criza medicamentelor pentru oncologie, a vaccinurilor împotriva rujeolei și cele 27 de decese, pentru care nu dă socoteală și nu răspunde nimeni, am rămas fără adresant… O criză politică internă a PSD s-a soluționat scandalos printr-o moțiune de cenzură, care a dus la căderea Guvernului Grindeanu.

De acest context politic nefast, sordid, a încercat să profite din plin și UDMR, care și-a radicalizat etnocentrist mesajele politice și promovează proiecte legislative menite a consacra separatismul și segregaționismul etnic, concomitent cu „oficializarea" utilizării limbii maghiare în toate instituțiile publice din România.

Iată doar câteva dintre „realizările" care au marcat această sesiune parlamentară și politică rușinoasă, sub bagheta dirijorilor Liviu Dragnea - PSD și Călin Popescu Tăriceanu - ALDE. O coaliție politică păcătoasă, care s-a specializat în crize, conflictualitate și scandaluri. Poate vacanța le va fi un sfetnic mai bun acestor nevrednici, poate vor înțelege că România are nevoie de lideri responsabili, de stabilitate și echilibru politic, de performanțe economice, investiții serioase și bunăstare. După atâtea nereușite politice la guvernare, oare mai poate crede cineva într-o reală schimbare?!

 

Lasă un comentariu