Rata de promovare din acest an de la examenul de Bacalaureat este de 71,4%

Distribuie pe:

Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat, miercuri, că rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie 2017, înainte de contestații, este de 71,4%, în creștere cu 5% față de anul trecut.

Un număr de 97 de elevi au obținut, al nivel național, media finală 10 la examenul de bacalaureat, în urma afișării primelor rezultate ale acestei evaluări, potrivit datelor Ministerului Educației.

Pentru susținerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidați din toate promoțiile.

Elevii nemulțumiți de notele primite au depus contestații miercuri, între orele 16,00-20,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie. Condițiile pentru ca un absolvent de liceu să poată fi declarat promovat sunt: în primul rând, el trebuie să fi susținut toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, în plus, el trebuie să aibă minimum nota 5 la fiecare dintre probe, iar media finală trebuie să fie cel puțin 6.

Conform datelor - BACALAUREAT 2017 - are cea mai bună rată de promovare a examenului de clasa a XII-a din ultimii 8 ani. (sursa: mediafax.ro)

Lasă un comentariu