În primul semestru din acest an, ANI A FINALIZAT APROAPE 800 DE DOSARE

Distribuie pe:

Agenția Națională de Integritate (ANI) și-a făcut publică activitatea de evaluare și de prevenție desfășurată în perioada ianuarie - iunie 2017.

„În perioada de referință, ANI a finalizat 774 dosare, în care s-au identificat 133 de incidente de integritate: 81 cazuri de incompatibilitate, 36 cazuri de conflicte de interese administrative, 3 cazuri privind constatarea unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate, dar și 13 cazuri de conflicte de interese penale.

Diferența totală constatată în cazurile de averi nejustificate, este de 1.059.594 de lei (aproximativ 237.655 euro).

Cele 133 incidente de integritate au vizat un număr de 122 persoane evaluate - un deputat, un subprefect, 29 primari, 20 viceprimari, 31 consilieri locali, un consilier județean, doi funcționari publici cu statut special, 24 funcționari publici și 13 persoane cu funcții publice de conducere din cadrul instituțiilor publice.

Constatările ANI au fost menținute în 181 de cazuri, fie prin deciziile definitive și irevocabile ale instanțelor, fie prin necontestarea raportului de evaluare, astfel: 116 de cazuri în care au fost constatate situații de incompatibilități, 62 cazuri în care au fost constatate situații de conflicte de interese administrative, dar și 3 cazuri în care instanțele de judecată au dispus confiscarea unor diferențe nejustificate, care însumează 597.139 lei (aproximativ 131.553 euro). Mai mult, instanțele de judecată au dispus condamnarea la închisoare cu suspendare în două cazuri de fapte penale pe care instituția le-a înaintat organelor de cercetare penală", reiese din sinteza prezentată de ANI, într-un comunicat de presă. 

Lasă un comentariu