Lipsa sportului, stresul și mesele neregulate îi îngrașă pe angajați!

Distribuie pe:

În perioada mai - iunie 2017, platforma de recrutare online eJobs, în parteneriat cu centrul de nutriție „Body Engineering", a realizat un sondaj pe un eșantion de 1.516 de persoane active pentru a afla care sunt cauzele ce duc la creșterea în greutate a angajaților.

Din acest inedit sondaj, citat de businesscover.ro, a reieșit că doi din trei angajați spun că s-au îngrășat în ultimul an, principalele cauze fiind lipsa sportului, oboseala și mesele neregulate.

Aproape jumătate dintre respondenții care au recunoscut că s-au îngrășat în ultimul an (48%) au luat în greutate 5 kg, 38% au luat în greutate între 5 și 10 kg, iar 14% au acumulat peste 10 kg.

58% dintre participanți au declarat că nu au fost la sală sau nu au practicat niciun sport în ultimele șase luni, fiind prea obosiți sau neavând timp, 75% consumă carbohidrați cel puțin o dată pe zi (pâine, covrigi, paste, cartofi, dulciuri), iar aproape jumătate consideră că snacks-urile se numără printre factorii care cauzează creșterea în greutate. Dintre cei care declară că s-au îngrășat în ultimul an, jumătate (49%) consumă produse care conțin făină și zahăr de câteva ori pe zi.

Mâncatul pe fond de stres reprezintă pentru doi din trei respondenți cauza principală pentru care au luat în greutate, deoarece mâncatul ca răspuns la stres, depresie, tensiune, nervozitate, furie sau singurătate duc treptat la îngrășarea nedorită.

Totodată, 19% dintre respondenți au recunoscut că obișnuiesc să sară peste masa de prânz în zilele de lucru, 37% dintre ei iau prânzul pe birou, o altă treime (32%) mănâncă în sala de mese și doar 10% ies la restaurant.

Mai puțin de jumătate (43%) dintre cei chestionați își aduc pachet de acasă pentru masa de prânz, o treime (29%) își cumpără mâncare gătită, 15% preferă snacks-urile, iar 11% mâncarea de tip fast-food sau pizza.

Cei mai mulți dintre participanții la sondaj (64%) au între 26 și 45 de ani, 19% având poziție de management sau sunt antreprenori, iar 73% au studii superioare. O treime dintre ei sunt din București, iar domeniile de activitate cu cele mai mari ponderi sunt contabilitate, finanțe, bănci, sevicii clienți, administrație, secretariat și vânzări.

 

Lasă un comentariu