AUTOSTRĂZILE SPERANȚEI SAU CUM NE MINT COPIOS, DIN NOU, GUVERNANȚII!

Distribuie pe:

Dacă anul 2016 am stat prost la capitolul infrastructură, iar proiectele au avansat cu viteza melcului, indiferent că vorbim de drumuri sau de cale ferată, iată că anul 2017, pare a fi unul deschizător de drumuri.

Potrivit Mediafax, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat miercuri că, în anul 2017 vor fi lansați 800 de kilometri de autostrăzi.

„Am deblocat până acum proiecte de infrastructură care valorează în total 14 miliarde de euro. Lansăm 800 de kilometri de autostrăzi, cu proiectele pe care deja le știți foarte bine, aș menționa Autostrada Sibiu-Pitești (tronsoanele de la capete, loturile 1 și 5), Centura de Sud a Bucureștiului, tronsonul Târgu-Mureș - Iași - Ungheni și, integral, Craiova-Pitești", a declarat Răzvan Cuc.

De asemenea, aceeași sursă citată, mai arată că acesta i-a prezentat premierului Mihai Tudose, care a efectuat o vizită la Ministerul Transporturilor, „o listă cu constructorii neserioși", dar și „o listă cu contestatarii de meserie".

„I-am prezentat premierului o listă cu constructorii neserioși, dar și o listă cu contestatarii de meserie. Vom pregăti un proiect de HG prin care să eliminăm aceste contestații care ne blochează proiectele ani la rând", a spus ministrul transporturilor.

În urma vizitei la minister, premierul Mihai Tudose a precizat că la licitațiile pentru infrastructură „prețul contează prea mult" și „ar trebui să schimbăm ceva în această privință".

În ultimii 27 de ani în România s-au construit 630 de kilometri de autosradă.

Ar fi trebuit ca la aproape 10 ani de la intrarea în Uniunea Europeană să ne fi apropiat mai mult de nivelul de trai al țărilor din vestul Europei și nu a ne mai compara tot cu bulgarii. Singura autostradă completă este cea a Soarelui, București-Constanța. Din autostrada A1 Bucuresti-Nadlac lipsesc două secțiuni care totalizează 170 de kilometri. Din A3 București-Borș este în exploatare doar 110 kilometri, din cei peste 600 km planificați. Mai mult, cele două autostrăzi spre Moldova, A7 București-Bacău-Suceava și A8 Târgu-Mureș - Iași, nici măcar nu au fost începute.

Însă hopul cel mare nu a trecut, abia cum începe…! Semne bune… ministrul are!

Lasă un comentariu