Un bărbat și o femeie versus… doi bărbați și două femei

Distribuie pe:

Primăria Cluj-Napoca va interzice, în viitor, organizarea de parade ale homosexualilor, după incidentul de sâmbăta trecută, din Piața Avram Iancu, în care a fost implicată o actriță din oraș, incident survenit în timpul manifestațiilor pro și, respectiv, contra homosexualității.

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a declarat presei că situația a degenerat și că „o manifestație este suficientă": „Noi am făcut ceea ce trebuia, am aprobat cele două manifestații. Din păcate, la una dintre ele s-a escaladat prea mult toată situația, deși ar fi putut să fie o chestiune elegantă și să arate că orașul de pe Someș e un oraș cosmopolit, deschis, tolerant, în care au loc absolut toți. Eu cred că o manifestație este suficientă, au spus ce au avut de spus, și-au exprimat punctul de vedere. Sunt și alte orașe din România în care pot (comunitățile de homosexuali - n. red.) să-și desfășoare activitățile".

O reacție extrem de dură a venit din partea unor reprezentanți ai BOR: preotul ieșean Calistrat Chifan a calificat „nu întristător, ci rușinos" faptul că locuitorii Clujului nu s-au mobilizat pentru a cere, răspicat, legiferarea de către Parlament a referendumului pentru protejarea familiei, în favoarea căruia au semnat trei milioane de cetățeni. „…Dacă între noi mai există oameni, pentru că, dacă mai există oameni, atunci nu vom mai vedea circ ieftin. Nu vom mai vedea rugăminți de luni și ani de zile pentru clarificarea unei simple legi morale, că familia, constituțional, înseamnă un bărbat și o femeie (…) Și voi stați în blocuri și vă uitați la televizor să vedeți cine a ieșit la miting, în loc ca Piața Avram Iancu să aibă 20 - 30.000 de oameni care să spună Guvernului: Băieți, țara asta-i o țară de oameni normali! E cea mai mare rușine", a declarat preotul, citat de activenews.ro.

 

Lasă un comentariu