ROMÂNIA... ,,ȚARA MEA DE DOR!"

Distribuie pe:

Datorită locurilor misterioase și fascinante, dar și descoperirilor, se poate spune că România este una dintre cele mai interesante țări din Europa.

Iată câteva informații care vin să confirme acest lucru:

1. Cele mai vechi fosile de Homo sapiens de până acum au fost descoperite în sud-vestul României, în anul 2002. Vârsta fosilelor se estimează că ar fi de aproximativ 40.000 de ani.

2. Statuia regelui dac Decebal, sculptată la malul Dunării, este cea mai înaltă sculptură din Europa, având peste 40 metri înălțime.

3. Tot în România s-a născut Traian Vuia, un pionier al aviației mondiale, care a realizat primul zbor autopropulsat cu un aparat mai greu decât aerul, în anul 1906.

4. Palatul Parlamentului, din București, este a doua cea mai mare clădire din lume, depășit fiind de Pentagon.

5. România este țara europeană cea mai bogată în aur.

6. În România se găsește cel mai inedit cimitir din lume: Cimitirul Vesel, de la Săpânța. Epitafurile hazlii, culorile vii ale crucilor și picturile naive reprezentând scene din viața persoanelor îngropate acolo, este ceea ce îl face deosebit.

7. Biserica Neagră, din Brașov, are cea mai mare orgă din Europa - cu 4000 de tuburi - și cel mai mare clopot din România - 6.3 tone.

8. În Munții Carpați se găsește cea mai mare suprafață de păduri neatinse de om din Europa. Așa se explică faptul că, 60% din totalul urșilor bruni de pe bătranul continent populează Carpații.

9. Complexul Național Muzeal ,,Astra" din Sibiu este al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume. El cuprinde mai mult de 300 de clădiri, precum și mori, prese gigantice pentru vin, fierării hidraulice.

10. Timișoara a fost primul oraș din Europa în care străzile au fost iluminate electric, în anul 1889.

Acestea au fost doar câteva informații despre România, țară deosebit de ofertantă și din punct de vedere turistic.

Prințul Charles, considerat un veritabil ambasador al României, prezent recent la Cluj, a făcut un adevărat elogiu pentru Transilvania: e un loc unic. ,,Am fost întrebat de multe ori de ce vin atât de des în România, ce o face atât de specială, de atractivă. Pentru mine, răspunsul e clar: voi, prietenii mei români, peisajul vostru natural, cultural, tradițiile voastre, dar și capacitatea voastră de inovare și schimbare, ceea ce sunteți după secole de istorie, identitatea voastră și ceea ce puteți face, energia schimbării pe care o puteți mobiliza – acestea sunt ceea ce vă face speciali în lume. Arhitectura voastră, peisajele voastre agricole, biodiversitatea, pajiștile și livezile, mozaicul habitatului și diversitatea comunităților și tradițiilor voastre. Toate acestea, împreună, sunt o comoară - comoara voastră către lume. Mi se pare că uneori nu sunteți deplin conștienți de toate acestea, e ușor să uitați, ispitiți de ritmul și schimbările societății moderne. Deci, când vă uitați în viitor, vă rog să aveți aceste valori în minte: sunt unice. Când vreți să vă modernizați, să vă transformați - și România are multe lucruri de făcut în acest sens - sper că o veți face într-un mod care va adăuga valoare acestei comori. Aceasta va conserva comunitățile și peisajele voastre, va aduce ceea ce sunteți deja în ceea ce vreți să deveniți. Sunt uimit dintotdeauna de creativitatea excepțională a tinerilor voștri - în IT, R&D, arte creative - toate acestea sunt parte din comoara voastră, de asemenea. Marca voastră ca țară e exact acest mix de valori și tradiții autentice, arhitectura, gustul hranei voastre, țesătura ancestrală a comunităților voastre, biodiversitatea unică și capacitatea voastră de a inova - toate acestea vă fac speciali și de aceea mă întorc întotdeauna în România, și de aceea o parte a sufletului meu e întotdeauna aici."

Lasă un comentariu