ZONA ZOSTER FAVORIZEAZĂ CRIZELE CARDIACE ȘI ACCIDENTELE VASCULARE CEREBRALE

Distribuie pe:

Cercetătorii sud-coreeni de la „Asan Medical Center" din Seul, citați de descopera.ro, susțin că pacienții care suferă de zona zoster prezintă un risc considerabil mai mare de a suferi o criză cardiacă sau un accident vascular cerebral (AVC).

„În studiul nostru, am monitorizat 519.880 de persoane pe o perioadă de zece ani (între anii 2003 și 2013) și am constatat că persoanele care au zona zoster se confruntă cu un risc cu 41% mai mare de a suferi din cauza unei probleme cardiovasculare, în comparație cu pacienții de aceeași vârstă cu ei dar care nu suferă de această maladie infecțioasă dureroasă.

Riscul de a suferi o criză cardiacă crește cu 59% la pacienții suferind de zona zoster și cu 35% în privința posibilității de a suferi un AVC.

Zona zoster rezultă din reactivarea virusului varicelei și este caracterizată prin apariția unor vezicule cutanate aflate la terminațiile nervilor, provocând dureri puternice.

În cursul primului an după infectare, riscul cardiovascular este cel mai ridicat, iar probabilitatea de a suferi un AVC este mai ridicată la pacienții cu vârste mai mici de 40 de ani.

Deși aceste descoperiri necesită desfășurarea unor cercetări mai amănunțite despre mecanismul aflat în spatele faptului că pacienții care suferă de zona zoster prezintă riscuri mai mari de a suferi o criză cardiacă sau un AVC, este important ca medicii care îi tratează pe acești pacienți să îi informeze imediat în legătură cu aceste riscuri sporite", recomandă specialiștii sud-coreeni. 

Lasă un comentariu