Modificări… pe drumul Agnita-Sighișoara

Distribuie pe:

Întrunit în ședință extraordinară, Consiliul Județean Mureș a aprobat, în data de 7 iulie, noi demersuri pentru realizarea din fonduri europene a proiectului „Reabilitare DJ 106 Agnita-Sighișoara".

Potrivit hotărârii adoptate de consilieri, documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiției se ridică la valoarea totală de 118.795.004 lei (inclusiv TVA), din care investiția aferentă județului Mureș este de 52.127.247 lei. Tronsonul de drum ce urmează a fi reabilitat este de 21,77 km pe teritoriul județului Sibiu și 15,53 km pe teritoriul județului Mureș. Proiectul de reabilitare este prevăzut în Planul de Dezvoltare a Județului Mureș pentru perioada 2104-2020 și se realizează în parteneriat cu județul Sibiu. Legislativul județean a adoptat, anul trecut, două hotărâri vizând acest proiect: documentația tehnico-economică și Acordul de parteneriat între UAT Sibiu (lider de proiect), UAT Mureș și unitățile administrativ-teritoriale traversate de DJ 106, respectiv: Agnita, Iacobeni, Brădeni, Apold și Sighișoara.

Recenta hotărâre (cea din 7 iulie) privind realizarea proiectului s-a impus deoarece între timp au survenit modificări în legislație și în Ghidul Solicitantului, inclusiv modificarea cotei de TVA de la 20% la 19% și modificarea cursului infoeuro utilizat în cadrul Programului Operațional Regional (POR). În aceste condiții - se arată în Expunerea de motive ce a stat la baza deciziei consilierilor - valoarea devizului general a scăzut în mod corespunzător, impunându-se aprobarea unor noi indicatori economici. Pentru a evita confuzii ce pot fi generate de modificările succesive ale anterioarelor hotărâri ale CJ (nr. 99/2016 și 156/ 2016), acestea urmează să-și înceteze valabilitatea, considerându-se oportună o nouă hotărâre care să reglementeze, în termeni clari, situația creată.

„Se asumă faptul că la momentul recepției lucrărilor implementate prin proiectul finanțat prin POR 2014-2020, întreg traseul va fi funcțional, în stare bună, în integralitatea sa, inclusiv tronsoanele finanțate din alte surse de finanțare, asigurându-se conectarea la rețeaua TEN-T", se precizează în hotărârea adoptată, vinerea trecută, de consilierii județeni.

Foto: turnulsfatului.ro

Lasă un comentariu