„Emoțiile" Ligiei Coman pe pânză - La Galeria de Artă „Unirea" din Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Emoțiile trezesc imaginația artistului, trezesc trăiri care pot genera dorințe, speranțe dar și imboldul de a crea. Tematica aleasă de doamna Ligia Coman propune la meditație, la analiză și aduce în prim-plan esența umanității. Omul este trup, este suflet, simte, trăiește simțind, râde, plânge, se extaziază, are dezmăgiri, iubește, într-un cuvânt… trăiește.

Galeria de Artă „Unirea" din Târgu-Mureș a găzduit, în data de 26 iunie 2017, Vernisajul Expoziției personale a artistei Ligia Coman, cu tema „Emoții", ocazie cu care președintele Asociației Artiștilor Plastici Mureș, domnul Ilarie Gh. Opriș, prefectul Județului Mureș, domnul Lucian Goga, directorul Municipiului Târgu-Mureș, doamna Alina Rădulescu și domnul Vasile Mureșan, muzeograf expert, au apreciat încărcătura emoțională a lucrărilor, îmbinarea coloristică, dar și tematica propusă.

Cu ocazia vernisajului, publicul a savurat frumusețea tradițiilor românești, cântecele populare interpretate de Daria Stan, elevă la Gimnaziul „Serafim Duicu", interpretare instrumentală, la acordeon domnul profesor Alexandru Ciubotaru. Societatea Culturală „Miorița", condusă de domnul director Gheorghe Vanga, a prezentat un minunat program artistic. Elevii ansamlului „Miorița": Teodora Pavel, Alexia Stan, Florin Gabor, Cătălin Radu, Orlando Ardelean, Denisa Nicolici, Adrian Toma și Alexandra Popescu au fost coordonați de doamna profesor Evá Albért.

Emoțiile ne înfrumusețează viața, transformă monotonia vieții, o condimentează, ne maturizează și ne învață bucuria de a trăi, bucuria de a iubi. Iubirea pentru semeni , iubirea pentru artă o regăsim pe pânzele Ligiei Coman, exprimată într-o manieră proprie. Pline de culoare, pline de viață, creațiile dânsei au transformat Galeria de Artă „Unirea" a Asociațiai Artiștilor Plastici Mureș într-o „oază" plină de emoții. Felicitări!!!

Lasă un comentariu