Audiență la... Dumnezeu

Distribuie pe:

Toată lumea ar iubi pe toată lumea… dacă:

a. Dacă fiecare și-ar vedea de viața lui,

b. Dacă fiecare și-ar vedea de familia lui,

c. Dacă fiecare și-ar vedea de problemele sale,

d. Dacă fiecare și-ar vedea de soarta lui,

e. Dacă fiecare și-ar vedea lungul nasului,

f. Dacă fiecare și-ar vedea propriile defecte.

„Orizontul creștin" - 2014

***

„DUMNEZEU dăruiește câte o bucurie pentru fiecare faptă bună sau, altfel spus, fiecare faptă bună, fiecare osteneală poartă în ea, în rodul ei răsplata, bucuria, farmecul, frumusețea. Învingerile ispitei, nevoințele unei vieți curate, faptă eroică, salvarea sau ajutorarea semenului, munca rodnică sau creația, cercetarea sau descoperirea, orice slujire sinceră, toate poartă în ele frumuseți și bucurii nepieritoare și neegalate de nicio plăcere senzuală. Depinde de noi să sesizăm și să cultivăm această sensibilitate sfântă cu care să putem învinge dulceața păcatelor. Altfel dulceața acestuia deja cunoscută ne-ar atrage mai puternic spre ea decât spre bine".

Galeriu Constantin (1918-2003), doctor în teologie, prof. universitar, scriitor bisericesc, unul din cei mai renumiți duhovnici ai României ortodoxe

***

„În viața noastră zilnică cerem tot felul de «audiențe» la tot felul de persoane. Ne pregătim pentru astfel de audiențe. Avem emoții. Dar lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, îi cerem vreodată audiență? Ne pregătim? Avem emoții?"

Ellen White (1827-1915), o pionieră creștină americană, implicată în fondarea Mișcării Adventiste

P.S. „NU judecați, ca să nu fiți judecați. Căci cu judecata cu care judecați și cu măsura cu care măsurați vi se va măsura. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, și bârna din ochiul tău nu o vezi? Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău și iată bârna este în ochiul tău? Fățărnice, scoate întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea să scoți paiul din ochiul fratelui tău". (Matei 7, 1-5)

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

 

Lasă un comentariu