Școlile din județul Mureș nu pot elibera diplome absolvenților pentru că nu au ștampile valabile

Distribuie pe:

Nicio instituție de învățământ din județul Mureș nu poate elibera diplome întrucât nu există ștampile valabile, cu noua titulatură a ministerului, respectiv Ministerul Educației Naționale, informează news.ro. Această situație a creat probleme celor care doreau să se înscrie pentru admiterea la facultate, în condițiile în care sunt facultăți care au finalizat deja înscrierile luni sau marți.

Absolvenții claselor a XII-a spun că au ajuns în pragul disperării, făcând zilnic naveta de la școală la Inspectorat pentru a ridica diploma de absolvire cu care să se înscrie la facultate.

Unele școli au eliberat niște adeverințe pe baza cărora elevii să poată fi înscriși la facultate, dar ele sunt ilegale pentru că ștampila are vechea denumire a Ministerului Educației.

Potrivit inspectorului general școlar, prof. Ioan Macarie, au fost făcute toate diligențele pentru obținerea noilor ștampile, dar fără succes.

„Da, este adevărat ce reclamă părinții și elevii. Nu avem ștampile valabile. Sunt facultăți care au încheiat înscrierile de luni sau de marți. Inspectoratul Școlar Mureș a depus documentele la Monetăria Statului încă din luna martie", a spus Macarie.

„Voi trimite mâine un delegat la București. Sper să poată lua cele 178 de ștampile noi pe care le-am comandat. Din martie s-au făcut continuu adrese în acest sens", a precizat inspectorul general școlar.

Întrebat dacă știe că ISJ Mureș este singurul județ cu o astfel de problemă, Macarie a spus că a aflat de la Monetăria Statului că ar mai fi și alte inspectorate în această situație, mai notează sursa citată. 

Lasă un comentariu