Titularizare 2017

Distribuie pe:

Ieri, 12 iulie, s-a desfășurat proba scrisă a examenului de titularizare. În județul Mureș sunt disponibile 865 posturi, dintre care 158 titularizabile. Cele mai multe cereri au fost depuse pentru educatoare (143) și învățătoare (88).

În cele trei centre de examen organizate la Liceul Teoretic ,,Gheorghe Marinescu", Liceul Tehnologic ,,Avram Iancu" și Liceul Tehnologic Gheorghe Șincai" din Târgu-Mureș au fost prezenți 747 candidați, 89 dintre cei înscriși fiind absenți, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mureș. Durata de redactare a lucrărilor a fost de patru ore, timp ce a putut fi depășit cu una, două ore, doar în cazul candidaților cu deficiențe.

Calendarul examenului de titularizare

Conform Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2017-2018, afișarea rezultatelor este programată în 18 iulie. Înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare se poate face în perioada 18-19 iulie, acestea urmând să fie rezolvate în perioada: 20-24 iulie. Afișarea rezultatelor finale se va face în 25 iulie, iar repartizarea candidaților cu media de repartizare minimum 7 (șapte), pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul județului în care au susținut proba practică sau inspecția specială la clasă în profilul postului, indiferent de județul în care au susținut proba scrisă, ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare are ca termen data de 26 iulie. Transformarea posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioadă nedeterminată rămase neocupate, în posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă determinată și reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioadă determinată va avea loc în 28 iulie, iar emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră între 26 și 28 iulie.

A crescut numărul candidaților înscriși la nivel național

La nivel național s-au înscris 27.556 de candidați, comparativ cu anul trecut înregistrându-se o creștere. 3.904 dintre aceștia sunt absolvenți de învățământ superior, școli postliceale și licee pedagogice din promoția curentă. Aceștia și-au putut valida fișele de înscriere până în dimineața zilei de ieri, ora 9, conform Ministerului Educației Naționale. 4.930 de posturi didactice pentru angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile), cu 508 mai multe decât anul trecut (4.422). 2.861 dintre acestea sunt catedre vacante în mediul urban, iar 1.691 în mediul rural.

Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre organizate la nivel național (Iași, Galați, Oradea, Pitești, Târgoviște, Brașov Ploiești, București, Alba Iulia, Deva, Cluj).

Lasă un comentariu