Fructele sezonului - beneficii asupra sănătății - Caisele

Distribuie pe:

Caisele sunt cultivate în multe țări ale lumii. Ele sunt mai populare în țările din America de Nord, America de Sud și Noua Zeelandă.

Caisele sunt foarte bogate nutrițional. O singură caisă, în stare proaspătă, de o dimensiune medie, vă oferă  4,6% din vitamina C, 3,7% din vitamina A, 3,3% din cupru, 2,7% din fibre, 2,5% din potasiu și doar 17 calorii!  Ea este strâns legată de piersici și prune în gustul lor.

Beneficiile caiselor pentru sănătate: Degenerarea Maculară, boală legată de îmbătrânire.

1. Sunt bune pentru ochi. Consumul de două sau trei porții de caise într-o zi este benefic pentru a preveni Degenerarea Maculară, boală legată de îmbătrânire.

2. Sursă bogată de antioxidanți. Caisele au capacitatea de a crește producția de antioxidanți. Caisele sunt bogate în vitamina A  datorită prezenței unor nivele ridicate de beta-caroten.

Datorită beneficiilor furnizate sistemului imunitar.

O persoană care consumă mai multe caise este mai puțin predispusă la o varietate de infecții și tulburări.

3. Conținut mai ridicat de fibre.

4. Ajută la sănătatea inimii. Cantitatea mare de fibre solubile, de asemenea, este benefic pentru sănătatea inimii.

5. Potasiu. Fructe, cum ar fi caise și cele aparținând aceleiași familii, sunt bogate în potasiu. Consumul de o jumătate de cană de caise este suficient pentru a vă oferi un aport enorm de 21% din aportul de potasiu necesar în fiecare zi.

6. Conținutul de fier din caise este de ajutor în prevenirea dezvoltării anemiei. Fetele și femeile tinere, mai ales, sunt mai predispuse la a dezvolta anemie decât bărbații pentru că își pierd sânge în fiecare lună în timpul menstruației. Pierzând sânge se pierde o cantitate mare de fier și de alte substanțe nutritive.

7. Cancer. Bogate în antioxidanți, caisele sunt de ajutor în scăderea riscului de a dezvolta cancer.

8. Beneficii pentru piele. Un nivel crescut de vitamina A ferește pielea de acnee și alte astfel de probleme.

9. Vă ajută să pierdeți în greutate.

10. Tratează astmul.

11. Întărește sistemul osos. Caisele sunt bogate în calciu. Lipsa de calciu duce la o tulburare a oaselor numită Osteoporoză. 

Lasă un comentariu