S-A DESCOPERIT MOLECULA NEFERICIRII

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea din Michigan, citați de descopera.ro, susțin că pesimismul este înscris în genele fiecăruia dintre noi și că această descoperire îi va ajuta, atât pe depresivi, cât și pe cei care îi tratează să ia măsurile cele mai benefice din timp.

„În studiul nostru, am constatat că nivelurile moleculei neuropeptidă Y (NPY) din organism sunt direct responsabile dacă vedem paharul vieții pe jumătate plin sau pe jumătate gol, adică dacă avem înclinații spre pesimism sau spre optimism.

Persoanele cu un nivel scăzut de NPY sunt mai negative, au dificultăți de a face față unor situații stresante și sunt mult mai predispuse la depresie și nefericire.

Nivelurile de NPY din creier sunt programate genetic înainte de naștere, iar această descoperire va ajuta la dezvoltarea metodelor de diagnosticare a pesimiștilor timpurii și va ajuta, astfel, la prevenirea diferitelor boli mintale. În timpul cercetării, am folosit rezonanța magnetică și am scanat activitatea creierului voluntarilor în timp ce aceștia au citit cuvinte neutre, cum ar fi material, cuvinte cu conotație negativă, de tipul ucigaș, și expresii pozitive - speranță.

Persoanele cu NPY scăzut au reacționat la cuvintele negative cu o puternică activitate în cortexul prefrontal, care procesează emoțiile. Participanții cu niveluri ridicate ale moleculei au reacționat mult mai puțin.

Descoperirea noastră nu reprezintă un motiv de a fi deprimat, crezând că soarta ne-a rezervat o tragere la sorți dificilă, ci sperăm că rezultatele ne vor ajuta să evaluăm riscul individual de dezvoltare a depresiei și anxietății", subliniază oamenii de știință americani. 

Lasă un comentariu