TRATAMENTUL AGRESIV ÎN CANCERUL DE PROSTATĂ ESTE INUTIL...

Distribuie pe:

Cercetătorii americani ai Diviziei de Chirurgie Urologică de la Universitatea din Washington, citați de descopera.ro, susțin că intervenția chirurgicală ar oferi beneficii neglijabile multora dintre bărbații diagnosticați cu cancer de prostată în faza incipientă.

„Cercetarea nostră a fost realizată timp de 20 de ani, în Statele Unite, și a confirmat faptul că tratamentul agresiv în cancerul de prostată este inutil.

Sperăm că aceste descoperiri îi vor ține departe pe medici de la a recomanda chirurgia sau radiațiile pacienților cu cancer de prostată în fază incipientă și că îi vor ține departe pe pacienți de la a considera că acestea sunt necesare.

70% dintre pacienții recent diagnosticați cu cancer de prostată se află în fazele incipiente, ceea ce înseamnă că tumoarea este izolată în glanda prostatică și că aceștia au tumori non-agresive.

Pentru a evalua potențialele beneficii ale intervenției chirurgicale, am ales în mod aleatoriu 731 de bărbați cu cancer localizat la prostată. În perioada 1994 - 2002, unii dintre ei au suferit o intervenție chirurgicală, iar ceilalți au fost monitorizați. Vârsta medie a subiecților a fost de 67 de ani la momentul intrării în studiu.

Dintre cei 364 de bărbați care au fost operați de cancer la prostată, 223 (61%) au decedat din alte cauze în timpul celor până la 20 de ani de observații, iar 27 de bărbați (7% ) din grupul care a suferit intervenții chirurgicale au decedat ca urmare a cancerului de prostată.

Dintre bărbații tratați prin intervenție chirurgicală, 53 (15%) au suferit de disfuncție erectilă, 63 (17%) au raportat incontinență urinară, iar 45 de subiecți au dezvoltat alte complicații.

Totuși, intervenția chirurgicală ar putea contribui la scăderea ratei mortalității în cazul unor bărbați, în special la cei care au o speranță de viață mare și risc mediu de cancer de prostată", afirmă specialiștii americani.

 

Lasă un comentariu