Fulguiri (25)

Distribuie pe:

• Partidul este pretextul sub care se adună diverși indivizi cu motivații mai mult sau mai puțin diverse, cele mai multe însă PRO DOMO. Pentru cei mai mulți este… oportunitatea de a face „cheag"!

• Întrebare. Dacă datul din gură este principala preocupare a parlamentarilor, pot fi numiți guriști?

• Cozile de topor sunt acum mânere de drujbe!

• Text dintr-un film american: „Plagiatul este o infracțiune academică și se pedepsește cu moartea carierei".

• Pe vremea comuniștilor se vorbea de vocația constructivă a poporului român. Acum se vorbește despre vocația destructivă. Cred că adevărul este undeva pe la mijloc.

• Dacă ai ceva de ascuns nu ieși în față, dar nu sta nici prea în spate, fiindcă lumea se va întreba, și în acest caz, de ce?

• A plecat dintre noi un MARE SCRIITOR și UN MARE ROMÂN: Augustin Buzura.

• Se pare că BACALAUREATUL este singurul examen mai serios din sistemul nostru național de educație în masă. Lipsa de candidați față de numărul de facultăți existente a făcut ca exigența să scadă îngrijorător de mult chiar și la facultăți. Nu se cere aia, nu se cere nici aia etc. Se intră, la cele mai multe facultăți, pe bază de „dosare". Nici prezența nu e obligatorie și nici chiar să învețe nu e obligatoriu, examenele fiind de multe ori mai mult un simulacru de examene. Obligatoriu este doar să se dea la timp BANII de taxă. La facultățile de stat, fără plată, a scăzut, de asemenea, exigența, pentru a nu speria potențialii studenți, existând riscul ca profesorii să nu-și mai facă „catedrele". Este o invitație la nemuncă, la neînvățare, la neseriozitate. Desigur, facultăților li se dau un anumit ștaif „academic", care de fapt nu face decât să acopere și să mascheze crunta realitate, cum că nu se învață cu adevărat. Facultățile, cele mai multe, sunt locuri unde studenților și apoi absolvenților li se dă impresia că au cunoștințe superioare, că sunt intelectuali. Nici una și nici alta. Notele mari, fără acoperire în cunoștințe corespunzătoare, și ulterior diplomele, le întăresc aceste credințe. Una, două sau chiar trei facultăți absolvite valorează în realitate cât o legătură de ceapă! Cei mai mulți absolvenți vor trebui să se reprofileze.

• Dă-i omului puterea să-i afli personalitatea. Ia-i puterea și o să-și afle prietenii.

• Decât să merg să spăl un bătrân la fund în Germania sau să culeg lalele în Olanda în poziții de yoga, sau să fiu sclav (inclusiv sexul, pentru femei) în Sicilia, mai bine stau și lucrez în țara mea. Chiar dacă pe bani mai puțini. Aceasta ar trebui să fie, după mine, mentalitatea corectă! Măcar aici nimeni nu-și bate joc de tine. Și dacă o face ai cui să i te plângi. Și sunt locuri de muncă în România, Har Domnului, numai să fie doritori.

Lasă un comentariu