Turneu caritabil ,,Fotbal pentru viață"

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, AS Atletic Kids Gurghiu, în parteneriat cu Asociația ,,Micii eroi", a organizat Turneul caritabil ,,Fotbal pentru viață", ce a avut drept scop strângerea de fonduri pentru gemenii Gruia și Vladimir Vitan.

Taxa de participare a echipelor de fotbal a fost donată pentru terapiile costisitoare, făcute pe termen nedefinit. Toate presupun recuperări fizice și psihice ale gemenilor născuți prematur și care, în prezent, nu au darul mersului și nici al auzului (decât prin implantul cohlear).

Au participat 315 fotbaliști din 21 echipe din nouă orașe. Meciurile au fost jucate cu mult fairplay, în reprize de soare puternic, dar și în ropot de ploaie.

,,Fotbaliștii-copii au scris o pagină de istorie în sufletul meu de mamă: generozitatea, altruismul, forța fizică și psihică m-au făcut să zâmbesc în cele trei zile petrecute în tribună", ne spunea Ancuța Vitan Tăbărean, mama gemenilor. Totodată adăuga: ,,Am ținut să le mulțumesc jucătorilor în numele lui Gruia și al lui Vladimir și să le reamintesc cât sunt de norocoși: aleargă, aud și joacă meciuri mari pentru că SĂNĂTATEA le vine firesc și nu mulțumită terapiilor de zi cu zi". A adresat, de asemenea, mulțumiri antrenorului AS Atletic Kids Gurghiu și coordonatorului acestui turneu caritabil, Mărginean Ovidiu, precum și antrenorilor Bucin Claudiu, Menyhart Janos, Frandeș Claudiu, Oltean Cornel, Deak Carol.

,,Mulțumesc antrenorilor echipelor participante, care au predat lecția altruismului alături de antrenarea mușchilor elevilor lor. Mulțumesc părinților copiilor, care știu să susțină cu gesturi minunate părinți încercați ca noi. Mulțumesc primarilor comunelor Gurghiu, Solovăstru și Hodac, care au sprijinit efortul copiilor din competiție. Mulțumesc celor trei arbitri care au suflat fluierul solidarității între fotbaliști și asistentei medicale, Adela Fulop, care a alinat creștete de fotbaliști accidentați și răni însângerate în încleștări pe teren.

Gabi Koss, intrată în povestea noastră încercată de viață, cu dorința sinceră de a aduce speranță de mai bine, AI REUȘIT! Cu drag și recunoștință vei rămâne pentru familia Vitan cu nume de poveste. Sper ca filele poveștii noastre să se înmulțească pentru că tu știi că recuperarea și costurile lui Gruia și Vladimir țin pentru o viață întreagă.

MULȚUMIM!", a încheiat seria mul-țumirilor Ancuța Vitan Tăbărean.

Donații către Asociația ,,Micii eroi" din Târgu-Mureș, se pot face la Banca Transilvania, CIF: 37152520, cont RON: RO93BTRLRONCRT0383118301 și cont EUR: RO43BTRLEURCRT0383118301.

Lasă un comentariu