Vernisajul Taberei de Pictură „Sfântul Luca"

Distribuie pe:

Conform tradiției, la Sângeorgiu de Mureș se organizează tabere de pictură, se creează frumuseți. Aici, în tabere, artistul se dedică în totalitate creației, se formează o comunitate, comunitatea pictorilor, în cadrul căreia se schimbă păreri, colaborează, socializează și, la final, rezultatul este uimitor.

Tabăra de pictură „Sfântul Luca" este organizată de Biserica Romano-Catolică din Sângeorgiu de Mureș, în perioada 11-18 iunie 2017, cu tema „Speranțe". S-au realizat peste 100 de lucrări, în ulei și acril pe pânză dar și grafică. Tema, plină de generozitate, a stimulat imaginația artiștilor. Cu speranță, cu credință și înarmați cu răbdare, pictorii, coordonați de părintele paroh Baricz Lájos, molipsiți de atmosfera creată, și-au așezat o părticică din frumusețea sufletului pe pânză.

Vernisajul Expoziției de Pictură a Taberei „Sfântul Luca" a avut loc în Sala festivă a Bisericii Romano-Catolice din Sângeorgiu de Mureș, în data de 18 iunie 2017, ocazie cu care Baricz Lajos, preot paroh, Czirjek Lajos, prim-vicepreședinte, și președintele Asociației Artiștilor Plastici Mureș, domnul Ilarie Gh. Opriș, au apreciat lucrările realizate de artiști, dăruirea, imaginația și pasiunea de care au dat dovadă.

Programul artistic, coordonat de doamna Simon Kinga, a încântat publicul. Au dăruit prin pasiunea dânșilor: Abonyi Mária, Albert Katalin, Albert Olga, Czirjék Lajos, Jung Ildiko, Kakasi Irén, Kárp Klára, Kelemen Tibor, Kovács Ágnes, Sofia Neagoi, Soó Emma, Takács Judit și Veress Zsuzsa, și au transformat tema taberei de pictură într-o adevărată operă de artă.

Dragostea pentru artă, pentru pictură, îmbinată cu încrederea în semeni, l-au determinat pe părintele Baricz Lájos să realizeze această minunată Tabără de Pictură. Aici, s-au legat prietenii, s-au deschis suflete, iar atmosfera caldă și plăcută a făcut ca speranțele să devină realitate. Felicitări!!!

Lasă un comentariu