Rugăciunea ne ferește de neînțelegeri

Distribuie pe:

Pentru multe familii, cearta cu partenerul de viață a devenit un obicei la ordinea zilei și e inclus în ritualul zilnic de tocare a nervilor. Sunt diverse motive din cauza cărora apar certurile în familie. De regulă, unul dintre soți spune ceva ce îl irită pe celălalt. Se ridică tonul, spiritele se încing, se dă frâu liber emoțiilor și izbucnește o ceartă cu replici usturătoare. Apoi, se așterne o tăcere de gheață, amândoi soții refuzând cu încăpățânare să vorbească. Uneori, după un timp mânia dispare, soții își cer scuze, iar pacea e restabilită, cel puțin până la următoarea neînțelegere.

Se spune că, doi soți aveau o căsnicie destul de fericită. Într-o zi, stăteau la masă într-o atmosferă de bună dispoziție. La un moment dat, un șoricel trece în fugă prin fața mesei. „L-ai văzut?", spune bărbatul. „A luat-o la dreapta". „L-am văzut", răspunde femeia, „dar n-a luat-o la dreapta, ci a luat-o la stânga". „Ba la dreapta", „Ba, la stânga". „Nu, la dreapta a luat-o". „Nu, la stânga a luat-o". Spiritele se aprind, cearta ia proporții și se lasă cu bătaie. Sar vecinii să-i despartă. A doua zi iarăși ceartă, a treia zi, iarăși. Din ziua aceea n-au mai avut pace în casă. Nu mai puteau trăi împreună; s-au despărțit.

După șapte ani, la intervențiile prietenilor, s-au împăcat. La prima masă pe care au luat-o din nou împreună, bărbatul spune: „Ce proști am fost! Ne-am distrus familia, ne-am făcut de râs în ochii lumii, ne-am despărțit pentru un șoarece care a trecut prin fața mesei și a luat-o la dreapta". „Iarăși începi? A luat-o la stânga, nu la dreapta!", a sărit femeia ca arsă. Și iarăși au început certurile și scandalurile. Și iarăși s-au despărțit; de data aceasta... definitiv!

Dragi prieteni, când apar neînțelegerile în familie, înainte ca războiul verbal să înceapă, înainte ca farfuriile să zboare prin casă, rugați-vă! Când simți că tot ceea ce faci este de prisos, deschide-ți sufletul către Dumnezeu, iar El te va ajuta să readuci pacea în familie. El îți va asculta ruga și-ți va alina suferințele. Rugăciunea îți tămăduiește sufletul, îl hrănește și-l înalță spre cer. Iată cum trebuie să ne rugăm, că rugăciunea aceasta este foarte folositoare:

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel Ce ne-ai învățat ca totdeauna să ne rugăm unul pentru altul, căci așa vom împlini legea Ta și ne vom arăta vrednici de mila Ta, caută cu îndurare și păzește de vrăjmașii văzuți și nevăzuți pe soțul meu (soției mele), pe care cu tainică rânduială mi l-ai dăruit (mi-ai dăruit-o), spre a viețui împreună până la moarte. Dăruiește-i sănătate și deplină înțelepciune, ca să își poată îndeplini îndatoririle sale după voia și poruncile Tale. Ferește-l (o) de ispitele pe care n-ar fi în stare să le poarte. Întărește-l (o) în dreapta credință și în dragoste desăvârșită, ca să împlinim împreună faptele cele bune și să ne rânduim viața noastră după sfintele Tale rânduieli și porunci. Că a Ta este Împărăția și puterea, în vecii vecilor. Amin!"

Lasă un comentariu