Primarul Eremia Pop colaborează bine cu Consiliul Local pentru proiectele propuse a se realiza în comuna Chiheru de Jos

Distribuie pe:

Interviu cu primarul comunei Chiheru de Jos, Eremia Pop

- D-le primar, ce anume v-a determinat să candidați pentru funcția de primar al comunei Chiheru de Jos?

- Sunt chiherean. Părinții, bunicii, străbunicii au fost din Chiheru. Cu experiența pe care o am cred că pot face lucruri bune pentru comuna mea. În plus, aici am o casă moștenită, pământ și o mică fermă zootehnică.

- Primăria și Consiliul Local trebuie să colaboreze pentru transpunerea în practică a proiectelor sociale. Cum decurg relațiile de colaborare din cadrul celor două compartimente ale administrației locale?

- Colaborez bine cu Consiliul Local. Tot ce presupune obligativitatea adoptării hotărârilor, proiectele, sunt trecute prin comisiile de specialitate pentru o obține avizul acestora. Cea mai importantă etapă în adoptarea hotărârilor este activitatea din comisii. De fapt, în comisiile pe specialități se dezbat proiectele ce sunt necesare a se transforma în hotărâri și apoi în obiective concrete pentru comunitate. Discuțiile cu consilierii sunt de un real folos, iar în plen subiectele sunt pe deplin înțelese.

- Ce proiecte sociale sunt în derulare în cadrul comunei Chiheru de Jos?

- În privința proiectelor sociale în derulare din comună, beneficiind de sprijinul Consiliului Local am continuat măsurile de protecție socială a vârstnicilor, prin contractarea de servicii de asistență socio-medicală la domiciliu.

- Pentru următorii ani ce vă propuneți să realizați pentru locuitorii comunei Chiheru de Jos?

- În acest an am început proiecte pentru înființarea rețelei de canalizare cu stație de epurare, asfaltarea drumurilor comunale, reabilitarea căminelor culturale din Chiheru de Jos și Urisiu de Jos, modernizarea rețelei de alimentare cu apă din Urisiu de Jos și Urisiu de Sus, realizarea PUG. O parte din acestea vor fi decontate din bugetul propriu, iar pentru cele mai costisitoare am depus documentații de solicitări de sume din fonduri guvernamentale, prin programul PNDL, respectiv din fonduri existente.

Este în derulare acțiune de întabulare a proprietăților primăriei, imobile din intravilan și a pășunilor și pădurilor comunale.

O acțiune foarte importantă este întocmirea planurilor parcelare și înregistrarea sistematică în vederea întabulării terenurilor din extravilanul localităților aparținătoare comunei. Această acțiunea se realizează din fonduri guvernamentale, însă este de durată.

- Domnule primar Eremia Pop, vă dorim succes în reali-zarea proiectelor propuse pentru finalizare în următorii ani.

- Vă mulțumim!

Lasă un comentariu