OF-URILE PRIMARULUI MUNICIPIULUI TÂRGU-MUREȘ - PROIECTELE EUROPENE LA ZI

Distribuie pe:

În cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Târgu-Mureș, dr. Dorin Florea, și-a arătat indignarea față de preocupările aleșilor de a promova mediocritatea în detrimentul profesionalismului, în toate domeniile de activitate.

Nemulțumirile edilului municipiului Târgu-Mureș, dr. Dorin Florea, s-au referit și la modul de elaborare a ghidului privind obținerea de fonduri europene, spunând: ,,ceea ce constat pe fonduri europene, îngrijorător este superficialitatea cu care se negociază aceste fonduri. Este clar, rodul oamenilor din birouri. De regulă mediocritatea, îmbogățește, adaugă, sau ce li se par lor ciudat, lucruri ciudate. Cei care fac ghidurile, fac lucruri ciudate (…) de trei ani de zile se bate pasul pe loc, nu a existat niciun proiect dezbătut (…) rezultat zero. Acum, în sfârșit au apărut niște ghiduri, care din toate proiectele pe care le avem noi (...) 8 proiecte mari, anunțate acum trei ani, pentru proiecte mari regionale, pe servicii publice, pe infrastructură rutieră, feroviară, deci erau foarte bine, clare, structurate, întocmite și promovate. Rezultatul a ieșit total pe dos, deci cum s-a negociat, cum s-au distribuit și definit aceste ghiduri care nu corespunde și nu te încadrezi nicăieri." A menționat lucrurile majore, regionale, de exemplu: legătura cu județele învecinate, Bistrița, Cluj sau Sibiu, cu servicii publice - Răstolița, podul peste Mureș, care, din păcate, conform ghidurilor actuale, aceste proiecte nu se califică, și e foarte greu să se identifice și să se încadreze noilor cerințe.

În continuare, și-a exprimat nemulțumirea față de un proiect de 31 milioane de lei. Din valoarea acestuia, 26 de milioane sunt prevăzute pentru modernizarea variantei Calea Sighișoarei și nu pentru extinderea - de la un capăt la altul, așa cum a fost conceput inițial, calificându-se, în cele din urmă, conform criteriilor ghidului, doar pentru modernizare. Se poate lărgi strada Gheorghe Doja, dar numai în secțiunea actuală, porțiunea din Budiului până la Auchan, se poate completa podul de la Valea Rece, cu piste pentru biciclete, modernizarea parcărilor, iar pentru 60 de autobuze care vor circula trebuie să se facă depouri la capete.

Restul de 5 milioane de lei, după cum afirmă edilul - „sunt la diverse". Conform proiectului, trebuie modernizate spații verzi, iar în zona Tudor, unde era prevăzut un Weekend, se va amenaja un parc de relaxare și de agrement. De asemenea, se va construi o creșă și o grădiniță în cartierul Unirii, și un centru multifuncțional în cartierul Ady Endre.

Cu privire la derularea fondurilor europene, primarul a punctat:

„Din punct de vedere al derulării fondurilor europene în orașul nostru, nu au existat niciun fel de probleme legate de modul în care s-au alocat, s-au atribuit, s-au verificat și s-au executat lucrări. Mă refer în toate domeniile, și asta o spune raportul celor de la curtea de conturi."

 

Lasă un comentariu