Un jucător de handbal trebuie să fie complet din punct de vedere al pregătirii

Distribuie pe:

Interlocutor: prof. Vasile Dobrău, antrenor H.C. ,,ARSENAL'' Tăureni

- Proaspăt revenite dintr-o scurtă, dar binemeritată vacanță, handbalistele de la H.C. ,,ARSENAL'' Tăureni și-au început pregătirile pentru noul sezon competițional, urmând să evolueze la Junioare III. Ați obținut medalie de bronz la turneul final de junioare IV, desfășurat în luna iunie la Baia Mare, care sunt obiectivele următoare?

- Ne vom pregăti cu aceeași seriozitate și dăruire, având ca prim obiectiv pentru 2017-2018 obținerea unei calificări la turneul final, chiar dacă în componența lotului nu este nicio sportivă născută în anul 2003. Ne-am dori acest lucru pentru a ne ține ,,în priză'' până la sfârșitul sezonului și pentru a avea posibilitatea disputării în plus, a unui număr de 5-6 jocuri de calitate la turneul final, în compania unor adversare mai mari ca vârstă cu cel puțin un an, și cu siguranță foarte bune. După o perioadă de reacomodare și încărcare treptată a bateriilor, vom organiza un miniturneu de câteva jocuri ușoare, în localitate, în data de 29 iulie, în compania colegelor de la CSS Bacău, CSS Făgăraș, CSS Buhuși și CSS Breaza. Va urma încă o perioada de două săptămâni, în care vom încerca o ,,punere mai serioasă în tonus'', după care, în intervalul 13-19 august, echipa va participa la un turneu de pregătire în Austria (cea de-a XX-a ediție a KARNTEN TROPHY/Klagenfurt). Sperăm într-o evoluție cât mai bună a fetelor, și, având în vedere faptul că vom evolua la categoria noastră de vârstă, ne propunem ca obiectiv obținerea unui loc pe podiumul competiției. Ne așteaptă un an destul de solicitant, o foarte importantă perioadă de acumulări, atât în plan fizic, cât și tehnico-tactic, o perioadă care, ca întreaga perioadă a junioratului, cu siguranță își va lăsa foarte serios amprenta asupra viitorului jucător de handbal. În opinia noastră acesta trebuie să fie complet din punct de vedere al pregătirii.

- Au existat și dezamăgiri de-a lungul activității?

- Sunt mulțumit de faptul că, în linii mari, am rămas cu același colectiv. S-au schimbat doar obiectivele. Am reușit să mai aducem o jucătoare, în schimb am pierdut una, ai cărei părinți au considerat probabil că nivelul atins de noi în doi ani și jumătate de pregătire (printre cei mai buni din Europa la vârsta noastră) este sub pretențiile dumnealor, și, ca urmare, au optat pentru altceva, mai ,,pompos'' din punct de vedere al denumirii, cu siguranță mai ,,iluzoriu'', ale cărei efecte se vor vedea în pregătirea sportivei. Recunosc că nu beneficiem de cele mai bune condiții de pregătire în comparație cu alții, nici selecția nu prea ne avantajează, dar am crezut totuși într-un colectiv unit (părinți, copii etc… cu mine în frunte), care să știe să lupte la greu, să-și strângă rândurile, mai ales când au observat că se poate. N-am crezut că la cea mai mica ,,adiere de vânt'' (propunere) sunt în stare să-ți întoarcă spatele și să sară în barca primului venit. E o chestiune de educație, pe care o întâlnim destul de des în rândul oamenilor superficiali, de ,,bătaie scurtă'', care, în momentul în care au impresia că s-au văzut cu „sacii în căruță'', fac stânga-mprejur, uitând că în această postură nu au ajuns întâmplător.

 

Lasă un comentariu