Duminică, 16 iulie, cuminecare prin cântec

Distribuie pe:

După concertul susținut la Sighișoara, Cenaclul bisericii ortodoxe române „Lumină Lină" din Sibiu, al cărui purtător de grijă este părintele Cătălin Dumitrean - un preot român de aleasă trăire creștinească, a onorat invitația părintelui paroh Gabriel Ștefan- Caraș din satul Senereuș, comuna Bălăușeri, sat aflat în județul Mureș. Așa se face că duminică, 16 iulie 2017, începând cu ora 17.00, acest cenaclu a susținut un concert în frumoasa biserică ortodoxă cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril". Cântecul, poezia, pricesnele, evocările unor momente istorice s-au revărsat ca un balsam, ca o binecuvântare peste inimile acestor prea buni credincioși, însetați de cuvânt dătător de înălțare spirituală.

Acești iubitori de țară, de neam și Ardeal au încântat prin poezie, prin cântece patriotice evocatoare, pe tot românul, cum o fac de ani buni în alte sute de turnee din țară și străinătate. Poposind în această localitate, având acel drag de a împărtăși iubitorilor de frumos acel sentiment de iubire de neam și de țară l-a avut ca „port drapel" pe părintele Doru Gheaja, socotit pe bună dreptate ca făcând parte din oastea lui Iancu.

Așa că invitația părintelui Gabriel Ștefan-Caraș a găsit ecoul scontat în inimile multora, de a trăi în frățietate și iubire de Hristos o frântură de clipă binecuvântată, un crâmpei de aleasă trăire adresat inimii, mândriei de a fi român, într-o zi de duminică binecuvântată.

Tot cu această ocazie, poetul Mircea Dorin Istrate - președintele Ligii Scriitorilor Români filiala Tg.-Mureș, în semn de respect la adresa părintelui Cătălin Dumitrean - conducătorul cenaclului „Lumină Lină", i-a oferit prea-cucernicului părinte „Diploma de suflet" pentru neobosita și fructuoasa activitate pusă în slujba neamului său cel românesc, neprecupețind niciun efort, alături de minunații membri ai acestui cenaclu, străbătând țara de la un capăt la celălalt, purtând, prin cântec și vers ales, flacăra nestinsă a iubirii de țară.

Iar datorită faptului că data de 19 iulie a coincis cu ziua de naștere a părintelui Doru Gheaja, un OM de aleasă trăire creștinească, îi dorim pe această cale viață lungă, sănătate, bucurii pe măsura inimii lui.

La mulți ani, părinte Doru Gheaja!

 

Lasă un comentariu