Concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct de unități de învățământ

Distribuie pe:

La începutul acestei săptămâni s-a desfășurat proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct de unități de învățământ. În județul Mureș, pentru ocuparea celor 104 posturi vacante, s-au prezentat 70 de candidați, 13 dintre aceștia fiind declarați respinși după susținerea examenului, aflăm de la prof. Illés Ildikó, inspector școlar general adjunct în cadrul IȘJ Mureș și președintele comisiei de concurs.

Pe parcursul a maximum 90 de minute, candidații au avut de rezolvat un test grilă, cu itemi prin care s-au evaluat cunoștințele privind legislația specifică domeniului învățământ preuniversitar și cele privind managementul educațional.

În perioada 19 - 31 iulie sunt programate proba de evaluare a curriculumului vitae si interviul.

Punctajul maxim pentru fiecare probă de concurs este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare este de 35 de puncte. Sunt declarați ,,admiși" candidații care au obținut un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și, din media celor trei, au un punctaj total de cel puțin 105 puncte. De asemenea, toate probele sunt obligatorii. Nu se admit diferențe de punctaj între membrii comisiei la evaluarea probei scrise și a CV-ului, iar la interviu nu se admit diferențe mai mari de 1 punct între membrii comisiei. Înscrierile s-au putut face pentru ocuparea funcției de director din mai multe școli. Totodată, pot candida atât pentru funcția de director, cât și pentru cea de director adjunct din cadrul aceleiași unități de învățământ. Pentru cei înscriși la mai multe unități, evaluarea va fi făcută de fiecare comisie de concurs în locul în care s-a susținut proba scrisă.

Noua metodologie aprobată de Ministerul Educației Naționale a adus o serie de modificări în ceea ce privește desfășurarea examenului.

Lasă un comentariu