Lansare de carte în Turnul fierarilor din Cetatea Sighișoarei

Distribuie pe:

Duminică, 16 iulie 2017, la Galeria de Artă Contemporană Turnul fierarilor din Cetatea Sighișoarei, a avut loc lansarea cărții Sindromul de exaltare în Sud-Estul noii Europe, a scriitorului Nicolae Suciu, absolvent al Facultății de Litere din București, în prezent - profesor de Limba și literatura română și de Limba latină la Liceul teoretic din Dumbrăveni, unde conduce Cercul de teatru „Histrionii".

Un moment agreat de public, ca un preambul în cadrul lansării, a fost recitalul de piese muzicale interpretate la violoncel de prof. de muzică Loredana Klush, oficiile de gazdă revenindu-i domnului Dan Romeo Todea - președintele Asociației artiștilor plastici „Alma Mater Castrum Sex".

Potrivit prezentării biografice, Nicolae Suciu menține o colaborare fructuoasă cu multe reviste literare din țară: Vatra veche, Vatra Românească, Ramuri, Semne, Mișcarea Literară, Hiperion, ASTRA Blăjeană, Ramuri, Confluențe literare, precum și cu ziarul Cuvântul liber. Din anul 2014 este membru în Colegiul editorial al periodicului cultural Acasă. Are o vastă activitate literară și publicistică în proză scurtă și roman: Ziguratul iubirii, Avatarii valetului de pică (roman), Obsesia arhetipului (eseu), Fascinantul corn de vânătoare (roman), De-a teatrul, sau imaginează-ți că trăiești (teatru).

Despre Sindromul de exaltare în Sud-Estul noii Europe, recenta sa carte apărută la Editura Limes, a vorbit prof. Ligia Csiki, membră a Uniunii Scriitorilor din România, remarcând că „lumea lui Nicolae Suciu este construită după o altfel de realitate -, cea de după fricile generate de dictatură, o lume ghidată după alte auspicii, sub alte umbre, o lume care trăiește fără a ști ce este binele și răul, având ca țintă imediată - exclusiv binele personal".

Din partea Asociației Artiștilor Plastici „Alma Mater Castrum Sex" Sighișoara, cu ocazia apariției cărții, scriitorului Nicolae Suciu i-a fost oferit, în semn de prețuire, un tablou al cărui autor este artistul plastic Dorin Stanciu, „Toboșarul Cetății".

Adresând felicitări autorului, prof. Toth Tivadar, actualul viceprimar, a punctat, printre altele, importanța unor asemenea evenimente, „într-o lume în care cartea este printre ultimele valori".

Lasă un comentariu