În luna august, ÎNCĂ O MINIVACANȚĂ PENTRU ROMÂNI!

Guvernul a decis, în ședința de joi, 20 iulie, ca ziua de luni, 14 august 2017, să fie declarată zi liberă pentru salariații din sectorul public, făcându-se astfel legătură între zilele de weekend și ziua de 15 august (Sfânta Maria Mare), declarată nelucrătoare.

Ziua liberă va fi recuperată, în regim de program normal, în data de 19 august 2017, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 25 august 2017.

Facilitatea nu se acordă locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității.

Totodată, pentru funcționarea justiției ca serviciu public, hotărârea Executivului nu li se aplică magistraților și altor categorii din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 14 august 2017 și nici participanților în aceste procese.

Pe de altă parte, operațiunile de încasări prin virament în relația cu instituțiile de credit, aferente datei de 14 august, se înregistrează în contabilitatea unităților teritoriale ale trezoreriei statului cu data de 14 august 2017. 

Lasă un comentariu