Povestea creionului (după Paulo Coelho)

Distribuie pe:

V-ați uitat vreodată cu atenție la un creion? E cel mai simplu instrument de scris. Primele lucruri cu care ne jucăm când începem să ne dăm seama mai bine de cele din jurul nostru sunt creioanele. Totuși ce am putea învăța privind un creion?

În primul rând, creionul nu scrie dacă nu este condus de o mână, de mâna noastră. La fel se întâmplă cu noi, există întotdeauna o mână în viața noastră, o mână pe care o numim Dumnezeu și care ne conduce totdeauna conform dorinței Lui spre binele omului.

Ca să putem scrie sau desena bine, trebuie din când în când să ne oprim pentru a ascuți creionul, fiindcă altfel nu poate scrie cum trebuie. Deci, e important să știm a suporta unele dureri, pentru că ele ne vor face mai buni.

A treia calitate pe care o are creionul spre deosebire de celelalte instrumente de scris este că ne dă voie să folosim guma pentru a șterge ceea ce era greșit. A corecta un lucru e cât se poate de bine, fiindcă aceasta ne menține pe drumul drept.

În al patrulea rând, în cazul creionului nu este important lemnul sau forma lui exterioară, ci mina de grafit din interior. Asemenea și noi, e necesar să ne îngrijim de cele ce se întâmplă în sufletul nostru.

 

Lasă un comentariu