Descoperirea celei mai mici stele măsurate vreodată

Distribuie pe:

Potrivit unui studiu dat publicității de Universitatea din Cambridge, astronomii au identificat cea mai mică stea măsurată vreodată.

După cum informează www.sciencedaily.com, aceasta face parte dintr-un sistem binar și a fost identificată când a trecut prin fața perechii sale mult mai mari, o metodă care este de obicei folosită pentru a descoperi planete, nu stele.

Alexander Boetticher, principalul autor al studiului, a declarat: ,, Dacă această stea ar fi avut o masă fie și puțin mai mică, reacția de fuziune a hidrogenului în miezul său nu ar fi putut fi susținută, iar steaua s-ar fi transformat într-o pitică brună."

Steaua recent măsurată are o masă comparabilă cu cea estimată în prezent pentru Trappist-1, o pitică ultra-rece a cărei descoperire a fost anunțată de oamenii de știință în februarie. Trappist-1 este înconjurată de șapte planete de mărimea pământului cu o climă temperată.

,, Cele mai mici stele asigură condiții optime pentru descoperirea unor planete ca Pământul și pentru explorarea atmosferelor lor de la distanță", a declarat coautorul Amaury Triaud, cercetător senior la Institutul de astronomie din Cambridge.

Lasă un comentariu