Dumbrăveni - Festivalul național de muzică clasică

Distribuie pe:

Sub înaltul patronaj al Excelenței Sale Hamlet Gasparian, ambasadorul Armeniei la București, alături de Primăria orașului Dumbrăveni și Uniunea Armenilor din România, de curând a avut loc cea de a patra ediție a Festivalului de muzică clasică, desfășurat în impunătoarea catedrală Armeano - Catolică „Sf. Elisabeta" din orașul Dumbrăveni, cu participarea unor muzicieni de excepție. În loja invitaților, pe lângă primarul orașului Dumbrăveni, domnul Emil Dârloșan, ca invitat de onoare s-a aflat Așot Grigorian - consulul Ambasadei Armeniei la București.

Festivalul a debutat cu Grupul AD Libitum Voices din Cluj-Napoca, alcătuit din tenorii Tiberiu Simu, Sergiu Cotlan, bas baritonii Vlad Morar și Cristian Ignuță, soprana Oana Trâmbițaș, acompaniați la pian de Bianca Murariu.

Tot cu această ocazie, a avut loc vernisajul expoziției de Picto-Obiecte intitulată „Lumea Umilă" de Ion Anghel - artist plastic, prezentarea fiind făcută de criticul de artă Oliv Mircea. În cadrul expoziției au avut loc alte două evenimente, respectiv simpozionul cu tema „Arta barocă în Transilvania", prelegere susținută de prof. dr. univ. Gheorghe I. Anghel, și lansarea volumului „Cartea cu aripi", de Alina Csatloș.

Publicul meloman a avut privilegiul să audieze un recital de excepție, la violoncel, avându-i protagoniști pe muzicienii de anvergură internațională: Marin Cazacu, Alexandra Guțu, Octavian Lup și Răzvan Suma, iar în încheiere, un recital Schumann, cu Horia Mihail la pian și Răzvan Suma la violoncel.

Lasă un comentariu