Parlamentarii, Credința și... Dumnezeu

Distribuie pe:

„Nu întunecă mintea nimic ca viciul (păcatul repetat) care este de mai multe feluri; Dumnezeu este adevăratul unic, dar El este văzut de oameni în multe feluri, fiecare după priceperea lui.

Este cea mai mare nebunie să trăiești în păcat și să vorbești de Dumnezeu sau să încerci să-l cunoști pe Dumnezeu. Rătăcirea acestor feluri de încercări este mare. Și este dureros să te lași convins că așa este Dumnezeu, cum îl vede mintea ta întunecată și vicioasă. Este o singură cale de a-l cunoaște pe Dumnezeu, și aceasta este desăvârșirea. Dumnezeu este iubire și iubirea nu este un cuvânt sec, ci iubirea n-are echivalent aici pe pământ, cine o gustă din plin nu o va uita niciodată, căci sufletul cuprins de ea este adânc fericit.

Cei ce nu gustă vorbesc de Dumnezeu fără să-l fi gustat; ori vorbind fără să-L fi gustat, vorbesc de ce nu știu și nu cunosc. O, ce amarnic se înșală! Dacă l-ar fi gustat, atunci și-ar vedea nebunia, dar numai dacă l-ar gusta. Și aici vicleanul diavol intră cu înțelepciunea sa drăcească; face pe om să păcătuiască și apoi îl îndeamnă să vorbească despre Dumnezeu. Desigur că omul nu va mai putea vedea cu adevărat adevărul. Calea lui Dumnezeu e înlăturarea păcatului prima dată și numai după o muncă continuă din adânc va vedea, nu fără să se silească, ce e Dumnezeu, ce e Iisus Hristos."

Ioan Mihălțan (1926-2008), Episcop român, membru al Sfântului Sinod al B.O.R., scriitor bisericesc

***

„Credința nu are nevoie să fie demonstrată științific. Ea este pur și simplu CREDINȚĂ". (Revista „Exodul")

P.S. „Nu lepădați, dar, încrederea voastră, care este mare răsplătire. Căci aveți nevoie de răbdare ca, făcând voia lui Dumnezeu, să dobândiți făgăduința Domnului. Căci mai este puțin timp, prea puțin, și Cel ce e să vină va veni și nu va întârzia; Iar dreptul din credință va fi viu; și de se va îndoi cineva, nu va binevoi sufletul Meu întru el. Noi nu suntem fii ai îndoielii spre pieire, ci FII ai CREDINȚEI spre dobândirea sufletului". (Evrei 10, 35-39).

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu