Mușcătura de căpușă este benefică pentru sănătate?!

Distribuie pe:

Cercetătorii englezi, citați de descopera.ro, susțin că mușcătura de căpușă poate avea asupra organismului uman efecte benefice imense, mai ales în tratarea bolilor de inimă.

„În studiul nostru, am făcut o descoperire uimitoare în legătură cu mușcătura de căpușă, considerată foarte periculoasă, pentru că declanșează boala Lyme.

Este vorba despre o proteină din saliva căpușelor, care ar putea ajuta la descoperirea unui tratament pentru bolile de inimă, având proprietăți antiinflamatorii.

Căpușele se pot fixa și se pot hrăni cu sângele gazdei fără să fie observate timp de până la 10 zile. Acest lucru este posibil datorită acestei proteine care blochează chemokinele, oprind astfel inflamarea și neatrăgând atenția asupra purtătorului.

Eliminarea acestor chemokine ar putea fi cheia către tratarea miocarditei, afecțiune care în 3 din 10 cazuri conduce la apariția insuficienței cardiace.

Noi nu ne dorim să extragem aceste proteine din căpușe, ci să le cultivăm în drojdie, cu gene sintetice. În saliva căpușelor se găsesc aproape 3.000 de proteine cu proprietăți antiinflamatorii", explică oamenii de știință. 

Lasă un comentariu