TUNELUL TIMPULUI - OAMENI, LOCURI, LEGENDE CIUDĂȚENII ȘI OBICEIURI TRĂITE PE PĂMÂNTUL PERSAN (XXII)

Distribuie pe:

Lumea musulmană, civilizată sau religia acesteia, stilul și modul de viață, regimul și comportamentul musulmanilor este total diferit de lumea occidentală. Textele lor sacre nu se discută nici măcar la nivel de virgulă! Există o masă uriașă radicală de islamiști care consideră că misiunea lor este de a impune mesajul Profetului în toată lumea. Cu astfel de extremiști nu există punți de comunicare și nici posibilitatea de conviețuire pașnică pentru că ei, dacă vor avea posibilitatea, te vor ucide sau te vor obliga să te convertești la religia lor. De aici o foarte mare teamă a europenilor de islamizare și urmările halucinante ale terorismului. Între spațiul islamic și restul lumii există aspecte religioase care nu pot fi conciliate. Visul extremiștilor radicali musulmani este de a domina lumea. Două tabere radicale sunt permanent în conflict.

Dar musulmanii care devin teroriști sunt o minoritate și nu sunt adepții Coranului precum restul populației islamice. Musulmanii, ca și occidentalii, disprețuiesc atacul asupra civililor, considerându-l moralmente de neacceptat. Islamul nu este egal cu terorismul! Majoritatea islamiștilor iranieni nu vor să se încadreze în vreun jihad, ci speră tot timpul la o viață mai bună, liniște și pace. În Europa zilelor noastre, mai mult ca oricând, se confundă acțiunile extremiștilor și ale celor ce se dedau la terorism, cu islamul și cu majoritatea musulmană, ceea ce nu este drept. Aproape 20% din populația globului este musulmană, adică 2 miliarde de oameni, aproape dublul populației europene, cu Rusia la un loc. Ceea ce semnifică despre forța de expansiune a lumii musulmane, explicabilă printr-o natalitate mare și prin convertire mai mult sau mai puțin forțată la islamism.

Islamul este o mare religie, deosebit diferită de Creștinism, contestând bazele dezvoltării acestuia. El este o alternativă spirituală, fiindcă oferă oamenilor o altă revelație decât Biblia. Cei mai mulți creștini înțeleg foarte puțin învățăturile Islamului, și nu-l împărtășesc pe Hristos musulmanilor, așa cum eu am făcut-o de nenumărate ori în fața acestora, în mod deosebit cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, Anul Nou și de Paște. Oricum, trăind între ei nu te poți opune religiei lor și cărții scrise tuturor musulmanilor „Coranul". Ar fi o foarte mare greșeală și cred că ai avea zilele numărate între ei! (...) Pentru musulmani, Coranul nu este doar cartea sacră relevată de către Divinitate ca o sumă de concepte, o sinteză de percepte etice, o conduită de viață spirituală, un cod civil ce răspunde problemelor vieții cotidiene, ci și inimitabile ritualuri tulburătoare destinate unei credințe și sacralități tulburătoare. Coranul a fost relevat conform conceptelor islamice, profetului Muhamed de către îngerul Gavril (610-632) când profetul Muhamed a părăsit Meca pentru a se stabili la Medina, locul unde a învins religia islamică cu profeții asupra Vieții de apoi, când oamenii vor fi răsplătiți cu raiul și pedepsiți cu iadul după faptele lor.

Un musulman, îmi spunea un coleg iranian la o gustare întinsă pe masa cu rapoartele de fabricație din imensa sală de comandă a uzinei, are doi îngeri păzitori, un înger păzitor bun pe un umăr și un alt înger păzitor rău pe celălalt umăr, urmând să plece în Rai sau în Iad, judecat după faptele sale, bune sau rele. Islamul ca religie teocentrică cuprinde revelațiile făcute de Dumnezeu și are drept crez afirmarea Dumnezeului unic prin dese definiri ale divinității provenite din învățăturile și legendele moștenite din Iudaism și Creștinism.

„Unul este Dumnezeu! Absolutul, El nu naște, și nu se naște, și nimeni nu este asemenea. Musulmanul adevărat trebuie să creadă numai în Dumnezeu și să fie determinat numai și numai la fapte bune și învățături clar definite în Coran: Supremul, Viul, Atotputernicul, Înțeleptul, Iertătorul, Binefăcătorul, Iubitorul, Înaltul, Sfântul, Să nu fie îngâmfat, să fie milos, neclintit în credință, să nu jignească, să nu fie ipocrit și să fie mereu curat." Sunt epitete pe care le-am întâlnit cel mai des trăind în mijlocul lor.

Deosebirile dintre Coran și Biblie sunt mari! Biblia promovează iertarea, Coranul pedepsirea: „Tăiați mâinile hoțului, aceasta va fi o răsplată pentru ceea ce a săvârșit, și o pedeapsă de la Dumnezeu". Coranul îndeamnă la violență. „Luptați întru calea lui Dumnezeu cu cei care luptă împotriva voastră. Nu fiți călcători de lege căci Dumnezeu nu-i iubește pe călcătorii de lege. Dacă se luptă cu voi, omorâți-i căci aceasta este răsplata celor tăgăduitori. Nu-i vrăjmășiți decât pe cei nedrepți." Coranul nu îi recunoaște pe Adam și Eva. În Coran se spune: „Dumnezeu a creat omul dintr-o picatură de spermă!: apoi dintr-un cheag de sânge, apoi dintr-un ghemotoc cu formă și fără formă!".

-Va urma-

 

Lasă un comentariu