COPII ȘI TINERI ROMÂNI, DIN CERNĂUȚI, LA RÂMNICU VÂLCEA

Distribuie pe:

Copii și tineri români, din Cernăuți, au participat la ateliere de olărit și pictură, cursuri de muzică populară românească. Au fost doar câteva activități pregătite de autoritățile locale din România, iar cei prezenți au avut ocazia să descopere și o parte din România. Au vizitat mănăstiri și schituri vâlcene, Muzeul Județean de Artă, Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea, salinele Ocnele Mari și Muzeul de Artă „Casa Simian".

Toți copiii participanți la Tabăra de cultură și Civilizație Românească au provenit de la Școala de Artă din Cernăuți și s-au arătat interesați de promovarea olăritului în comunitatea de unde au provenit. „Am avut aici un grup de copii de la secțiile Școlii Populare de Artă «Ciprian Porumbescu», o școală creată pe lângă Centrul Cultural și Civilizație Românească din Cernăuți, iar domnul primar de la Horezu ne-a donat o roată și sperăm să avem și un cuptor. Vreau să mulțumesc și Guvernului României, mai ales Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, acum Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, care ne-au sprijinit în unele proiecte ale noastre", a declarat Iurie Levcic, director general al Centrului și Conservarea Culturii Tradiționale Românești.

De menționat că toate atelierele s-au desfășurat în apropiere de mănăstirea Hurez, tabăra fiind organizată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni și Episcopia Râmnicului.

Lasă un comentariu