Medicii rezidenți pot fi incluși în linia de gardă!

Distribuie pe:

De asemenea, medicii rezidenți pot fi incluși, la cerere, și în linia întâi de gardă efectuată în specialitatea în care își desfășoară rezidențiatul, în afara programului normal de lucru, sub supravegherea unui medic specialist sau primar care efectuează gardă la domiciliu și care a fost desemnat în acest sens de către șeful de secție, dar numai începând cu anul trei de pregătire în specialitate.

Această facilitate oferită medicilor rezidenți este prevăzută în Legea nr. 187/2017, pentru modificarea art. 22, alin (3) și (4) din OG nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, publicată în Monitorul Oficial nr. 598, din 25 iulie a.c.

Începând cu anul întâi de pregătire în specialitate, medicii rezidenți pot fi incluși, la cerere, în linia de gardă efectuată în specialitatea în care își desfășoară rezidențiatul, cu excepția liniei I de gardă, și în afara programului normal de lucru. Activitatea rezidenților incluși în linia de gardă se desfășoară pe răspunderea și sub supravegherea medicului titular de gardă.

Lasă un comentariu