A fost inventată inima artificială care imită bătăile unei inimi biologice!

Distribuie pe:

Cercetătorii elvețieni de la Universitatea din Zurich, citați de descopera.ro, au creat o replică a inimii biologice, care poate fi integrată în țesutul uman. „Față de proiectele anterioare, în care inima a fost creată din părți separate, echipa noastră a utilizat o imprimantă 3D și țesuturi moi, flexibile. Inima a fost creată dintr-o singura bucată, în interiorul organului aflându-se mecanismele de pompare declanșate de ventriculele din silicon. Organul artificial cântărește 390 de grame și imită bătăile unei inimi reale.

Scopul nostru a fost să dezvoltăm o inimă artificială care are aproximativ aceeași mărime cu cea a pacientului și care poate realiza orice tip de funcție a organului.

Conform testelor, inima artificială poate realiza 3.000 de bătăi într-o perioadă de 30 de minute. Încercăm să îndepărtăm această limită și să îmbunătățim conceptul, prin folosirea unui material mai rezistent.

Odată perfecționată, inima artificială ar putea îmbunătăți viețile a peste 26 de milioane de persoane din întreaga lume, care suferă de diferite probleme cardiace", afirmă oamenii de știință elvețieni.

Lasă un comentariu