PATRIEI, CINSTIRE ȘI DRAGOSTE ROMÂNEASCĂ!

Distribuie pe:

Sâmbătă, 29 iulie, anul Domnului 2017, de ziua „IMNULUI NAȚIONAL", la Biblioteca „LIVIU RUSU", din orașul Sărmașu, s-a organizat, sub egida bibliotecii și a Parohiei Ortodoxe Române Sărmașu, sărbătorirea „IMNULUI NAȚIONAL". Au fost prezenți reprezentanții „Graiul Câmpiei", format din elevi ai școlilor noastre sărmășene, îmbrăcați în frumoase costume naționale, creștini din localitățile Balda, Sărmășel Gară, Sărmașu, domnul pictor Emil Dunăre, care a instruit pe elevii prezenți în tehnica picturii, și subsemnatul, care a ținut un scurt cuvânt de trăire românească cu referire la Imnul Românesc, Patrie și Patriotism.

Sărbătoarea a fost deschisă de doamna Dinuca Burian, directoarea bibliotecii și gazda noastră, care a urat bun venit participanților, după care, sub auspiciul cântecului național „DEȘTEAPTĂ-TE, ROMÂNE!", ne-am hrănit sufletește cu dorul de Neam, Țară, Istorie și Glie străbună.

Elevii patrioți au prezentat un program cu totul extraordinar, care ne-a făcut să simțim că încă nu este totul pierdut, că „TOT CE-I ROMÂNESC NU PIERE ȘI NICI NU VA PIERI". Ei se pregătesc pentru „Zilele Sărmășene" când, la Mănăstirea Sf. Mina de pe Comoara Sărmașului, vor fi foarte multe evenimente culturale; tot aici, domnul pictor Dunăre Emil îi va conduce, după posibilitatea timpului, într-o tabără de pictură cu caracter istoric și religios. Poza comună, voia bună și mulțumirea că am onorat IMNUL ȘI PATRIA ROMÂNĂ ne-au umplut sufletele de sentimente care greu se pot comenta. Vreau să fac o remarcă: cu ceva timp în urmă, grupul condus de doamna Dinuca Burian a onorat o binemeritată invitație la Vatican, unde au reprezentat cu cinste și demnitate România și zona noastră a Sărmașului. Cred că ar merita o mai mare atenție din partea „îndrituiților", fiindcă nu sunt copiii noștri de două feluri: unii cu... de toate, iar alții nici cu.... „firimiturile de la masa... stăpânului".

Să ne gândim zi de zi, clipă de clipă, la „deșteptarea noastră națională", dar și la deșteptarea din somnul în care mai dormim noi, creștinii, și, nu în ultimul rând, de cuvintele patriotului revoluționar din 1821, Tudor Vladimirescu: „PATRIA SE CHEAMĂ NORODUL, IAR NU TAGMA JEFUITORILOR".

„REFLECȚII SUFLETEȘTI" vol. II

 

Lasă un comentariu