Festivalul Internațional de Chitară „Harmonia Cordis", ediția a XII-a, Târgu-Mureș, 8-13 august 2017

Distribuie pe:

Festivalul Internațional de Chitară „Harmonia Cordis", ediția a XII-a - Târgu-Mureș va avea loc în perioada 08-13 august 2017 și este cel mai mare festival de chitară din estul Europei, cunoscând un succes notabil în precedentele ediții prin atragerea de participanți și invitați din lumea muzicii clasice naționale și internaționale.

Această ediție aduce iubitorilor muzicii o frumoasă surpriză, unul dintre cei mai influenți chitariști ai lumii, Jon Gomm din Anglia.

Invitații vin din 13 țări: Anglia, Chile, Spania, Grecia, Germania,Venezuela, Austria, Rusia, Ungaria, Serbia, Italia, Argentina și România.

Festivalul Internațional de Chitară „Harmonia Cordis", editia a XII-a, care propune cursuri de măiestrie (de chitară clasică, fingerpicking styles și jazz), recitaluri solo (de chitară clasică, flamenco, fingerpicking styles și chitară jazz), concerte de muzică de cameră (duo de chitară, trio de chitară, cvartet de chitară, duo-chitarăși bandoneon, duo -chitarăși marimbă, concert de rock acustic alături de cvartet de coarde) și concert cu Filarmonica este un eveniment de anvergură conceput ca unul intercultural, pe fondul unui dialog interetnic și internațional, prin intermediul căruia dorim să aducem o contribuție originală în îmbunătățirea unor aspecte-problemă din domeniul chitaristic.

Prin organizarea acestui eveniment, principalul scop pe care îl urmărim este acela de a reuni iubitorii de chitară (fie că sunt studenți la Conservator, elevi sau profesori de la liceele de muzică, fie tineri amatori pasionați de acest instrument) în jurul unor mari interpreți de chitară. Pentru publicul auditor, scopul este de a-l introduce în contextul cultural-educativ oferit de spectacole de excepție (recitaluri de chitară solo) unde se interpretează piese noi, originale, executate de cei mai buni maeștri din domeniu, de renume național și internațional. În consonanță cu celelalte obiective se aflăși obiectivul următor: prin spectacolele oferite de unii din cei mai renumiți artiști în domeniu, urmărim, de asemenea, promovarea de standarde muzicale înalte în rândul publicului ascultător și creșterea exigențelor de interpretare în rândul publicului de specialitate. Cât despre publicul larg vizat, se are în vedere popularizarea instrumentului în plan socio-cultural, cu precădere în rândul tineretului, atragerea și familiarizarea acestuia cu muzica de chitarăși cu muzica clasică de calitate. Unul din mijloacele prin care ne propunem să facilităm realizarea acestui obiectiv este de a oferi acces liber tuturor spectatorilor la concertele ținute în cadrul festivalului.

Festivalul Internațional de Chitară „Harmonia Cordis" din acest an este dedicat memoriei lui Szántó Lóránd, muzician care a concertat în cadrul edițiilor precedente și un artist desăvârșit, care s-a stins mult prea devreme din viață.

Lasă un comentariu